Anlık Bildirim

iOS için Firefox artık evrensel

Mozilla'nın uzun süredir pilot olarak belirli ülkelerde kullanıma sunduğu iOS için Firefox tarayıcısı, nihayet evrensel olarak tüm ülke App Store'larında yerini aldı.


Apple veya Google'ın aksine kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla, internetin açık kaynak konseptini savunduğu için uzun süre iOS platformuna yazılım geliştirmemişti. Geçen yıl sonlarında ise ani bir kararla Firefox tarayıcısını iOS için kapalı beta sürecine açmıştı.

Sade bir tasarıma sahip olan Firefox tarayıcısı bir hızlı başlangıç sayfası sunuyor ve buradan ayarlara ulaşılabiliyor. Çoğu tarayıcıda olduğu gibi sağ üst kısımdaki tuş ile yeni sekme açılabiliyor. 

Mobil platformlarda tarayıcılar tasarım olarak birbirine çok benzediği için kullanıcı kazanma konusunda farklı çözümler gerekiyor. Örneğin Chrome ve Safari kendi ekosistemlerinde ön yüklü geldiği için avantajlı. Opera ise veri sıkıştırma teknikleri ile özellikle gelişmekte olan ülkelerde ilgi görüyor. 

Firefox ise ilk etapta masaüstü tarayıcısına ilgi duyan kitleyi çekmeye çalışacak. Bu taraftaki kullanıcılar kayıtlı sık kullanılan ögelerini, gezinti geçmişlerini, sekmelerini ve şifrelerini mobile aktararak kolaylıkla Firefox tarayıcısına geçiş yapabilecekler. Firefox ayrıca arama önerileri, görsel sekme yönetimi ve gizli sekme özellikleriyle de ilgi çekmeyi amaçlıyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim