Anlık Bildirim

iOS uygulamaları Mac’e geliyor

Yıllardır beklenen haber nihayet geldi. iOS uygulamaları artık emülatör tarzı bir yöntemle macOS Mojave üzerinde çalışabilecek. İlk örnekler ön izleme olarak kullanıcılara sunulacak.

Uzun süredir dedikodusu yapılan ve Apple işletim sistemleri tarihindeki en büyük olaylardan birisi olacağı düşünülen iOS uygulamalarının macOS üzerinde çalışması projesi hayata geçiyor.

UIKit neler sunuyor?

Beklenin aksine iOS ve macOS birleşmesi söz konusu değil. Apple emülatör tarzında iOS uygulamalarının macOS Mojave üzerinde çalışmasına izin verecek. Hali hazırda stok Apple uygulamaları ile şirket içinde denemesi devam eden proje yakın zamanda geliştiricilere de açılacak.

Apple iOS uygulamaları için arayüz çerçevelerinin kullanılmasına izin veren UIKit platformundan faydalanıyor. Geliştiriciler uygulamalarını bu çerçeveler içerisinde macOS Mojave kullanıcılarına sunabilecekler.

Bir süredir çalışmaları devam eden projede Apple News, Hisseler, Ses Kayıtları ve Home uygulamaları iOS çerçeveleri sayesinde macOS üzerinde kullanılabiliyor. Gelecek yıl ise geliştiricilere ön izleme olarak açılacak. Sonrasında nihai kullanıma geçecek.

Apple projesine yeni özellikler de ekliyor. UIKit ile trackpad ve fare girişi desteği, pencere ölçeklendirme, kopyala-yapıştır, sürükle-bırak bunlar arasında. Apple projede iOS uygulamalarının yerleşik bir Mac uygulaması hissi vereceğini ifade ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim