Anlık Bildirim

iOS'te güvenlik açığı bulan PTT çalışanı Apple'ın sitesine adını yazdırdı

iOS işletim sistemi üzerinde güvenlik açığı keşfeden PTT Genel Müdürlüğü çalışanı Fatma Yılmaz, durumu Apple’a bildirerek şirketin web sitesindeki listeye girmeyi başaran ilk Türk oldu.
iPhone 6s Plus kullanıcısı olan Fatma Yılmaz isimli Ankara PTT Genel Müdürlüğü çalışanı, akıllı telefonunu kullanırken daha önce sildiği ve aslında mevcut olmayan verilerin arama ekranında yayınlanmasına neden olan ilginç bir güvenlik açığı keşfetti.
Telefonuna kaydettiği ancak arama yapmadığı ve mesaj göndermediği kişileri rehberinden silen Yılmaz, bu bilgilerin sanki hiç silinmemiş gibi arama ekranında gösterilmeye devam ettiğini fark etti. Durumu video çekerek detaylı şekilde Apple’a bildiren ve firmayla yaklaşık 1 yıl süren e-posta trafiği yaşayan Fatma Yılmaz, yayınlanan ilk yazılım güncellemesinde sorunun yeniden tespit edildiğini fakat iOS 10 ile problemin giderildiğini belirtti.
İyi niyetli davranışından dolayı Apple’ın iOS 10 güvenlik güncellemeleri sayfasına adını yazdırmaya hak kazanan Fatma Yılmaz, böylelikle bu listeye girmeyi başaran ilk Türk olduğunu ve gurur duyduğunu ifade ediyor. Dilerseniz bahsi geçen güvenlik açığı hakkındaki detaylara buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14144 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, güvenlik açığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim