Anlık Bildirim

iPhone 5'te kullanılan nano-SIM kart teknolojisi, Türkiye'de ilk kez Avea'da

iPhone 5'te kullanılan nano-SIM kart teknolojisi, Türkiye'de ilk kez Avea'da
Apple tarafından geçtiğimiz gün lanse edilen iPhone 5'in yeniliklerinden biri de nano-SIM kart kullanıyor olması. Yani akıllı telefon olarak iPhone 5'i tercih edecek kullanıcıların aynı zamanda SIM kartlarını da yeni teknolojiye uyumlu hale getirmesi gerekecek. Bu noktada pek çok operatör, Nano SIM için hazırlık çalışmalarına başlarken, ülkemizde ilk hamle Avea'dan geldi ve 17 Eylül'den itibaren Nano SIM kartların tüketicilerle buluşturulacağı bildirildi.
Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü tarafından dördüncü nesil SIM kart teknolojisi olarak Apple tasarı nano-SIM kartlar, 4FF adı verilen yeni standart çerçevesinde 12,3 x 8,8 x 0,67 mm’lik ölçülerinde olup, halihazırda kullanılan micro-SIM'lere oranla yüzde 40 daha ince bir profil sunuyor ve bu daha ince telefonların hazırlanması için üreticilere, akıllı telefonların dahili tasarımı için yeni fırsatlar sunuyor. 
Konuyla ilgili olarak Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz; "Rekabetin yoğun yaşandığı sektörde inovatif gelişmeleri yakından takip ediyor, Avealıların son teknolojiyi en hızlı şekilde tecrübe etmesi için çalışıyoruz. Tüketiciyle ilk kez buluşturma ayrıcalığına eriştiğimiz "nano-SIM" ile Apple kullanıcılarını Avea bayilerine bekliyoruz. Diğer taraftan; "nano-SIM", akıllı telefon pazarına ivme kazandıracak önemli bir değişim rüzgarını da beraberinde getirecek. Biz de Avea olarak; bu rüzgarın Türkiye'ye, Avea cephesinden esmesi için tüm çalışmalarımızı en iyi pozisyonda sürdürüyoruz" dedi.
Avea'nın nano-SIM kart teknolojisine bu kadar hızlı geçiş yapması, şirketin Apple iPhone 5 için hazırlık aşamasında olduğunun bir göstergesi olarak ta kabul edilebilir. 7 farklı ülke için ön-sipariş alımı bugün başlayan iPhone 5, yıl sona ermeden ülkemize de gelecek. Farklı öngörüler olsa bile iPhone 5'in 2012'yi sadece bir çeyrekte 8-33 milyon arasında değişen satış adediyle tamamlası bekleniyor. 4-inç boyutunda retina ekrana, Apple tasarımı  A6 işlemcisine ve iOS6 işletim sistemine sahip olan iPhone 5, LTE teknolojisine de destek sunuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13814 kez okundu.
29 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avea
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim