Anlık Bildirim

Ice Cream Sandwich tabanlı CyanogenMod 9 sürümü bazı modellerde çalıştırılabiliyor


Google'ın mobil işletim sistemi Android için yayınladığı Ice Cream Sandwich sürümü resmi olarak dağıtılmaya başlandı ve üreticilerin güncellemeyi ne zaman yayınlayacağı merakla bekleniyor. Bunun yanında kişisel ROM geliştirici gruplarından CyanogenMod elini daha çabuk tuttu ve ICS tabanlı 9. sürümü bazı cihazlarda çalıştırmayı başardı.

CM ekibi yayınladığı duyuruda 9. sürümün hazırlıklarına geçen ay başladıklarını ve bazı modellerde çalıştırmayı başardıklarını açıkladı. ICS sürümünde CM7 versiyonundaki fonksiyonellikten çok daha iyisi sunulduğu için ekip sil baştan bir çalışma içine girdi.

Hali hazırda CM9 sürümünü çalıştırabilen modeller Nexus S ve yanında OMAP4, MSM8660/7X30 ve Exynos işlemcilere sahip olan cihazlar olarak listeleniyor. Galaxy Tab 10.1 ve ASUS Transformer modeli de yeni versiyon için sırada bekliyor. Ekibin hedefi CM7 çalıştırabilen tüm cihazlara yeni versiyonu uyarlayabilmek. Ancak ilk Droid modeli artık liste dışı kalmış durumda.

Ekibin karşılaştığı en büyük sorun performansı artırmak için Google'ın eski sürümlere verdiği kamera ve grafik birimi desteğini kesmesi. Ekip bunun üstesinden geleceği sözünü veriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5944 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim