Anlık Bildirim

İlginç tasarımlı otonom kanal temizleme robotu: DuCTT Robot

Yeni nesil binalar içerisinde yer alan ancak genelde görmediğimiz havalandırma kanalları, sürekli olarak temizlenmezse bazı sağlık sorunları yaratabiliyor.
İlginç tasarımlı otonom kanal temizleme robotu: DuCTT Robot
 
Özellikle yeni nesil binalar içerisinde oldukça kompleks havalandırma kanalları bulunuyor ve bu kanalların bina sakinlerinin ciddi solunum problemleri yaşamaması için devamlı olarak temiz tutulması gerekiyor. İşte bu noktada UC San Diego Jacobs Mühendislik Üniversitesi tarafından hazırlanan DuCTT Robot devreye giriyor.
Oldukça ilginç bir tasarım ile geliştirilen ve bu tasarımıyla hava kanalları içerisinde rahatlıkla hareket edebilen DuCTT Robot, benzer robotlardan farklı olarak hem yatay çalışma gösterebiliyor hem de tırmanabiliyor. Tırmanma işlemini kendisini piston şeklindeki kollarıyla kanal içerisinde sıkıştırarak yerine getiren robot, belirtildiği kadarıyla tek şarj ile 6 saat boyunca görev yapabiliyor ve geliştirme aşamasında oluğu için şimdilik sadece %40'lık bir güç kullanıyor.
En büyük amaçlarının DuCTT Robot'ı karmaşık kanal sistemleri içerisinde otonom olarak hareket edebilen ve temizlik yapabilen hale getirmek olduğunu belirten araştırmacılar, bu ilginç robotun yapabildiklerini ise aşağıda yer alan video ile gözler önüne seriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim