Anlık Bildirim

İlk yardım ekiplerine özel "kanama simülasyonu"

Sahada yapılan ilk yardımlar özellikle yeni başlayan personeli oldukça zorlayabiliyor. Bu açıdan UCLA tarafından hazırlanan bir simülasyon, özellikler kan akışı hakkında benzersiz bir eğitim sunuyor.
Hastane dışında çalışan sağlık görevlilerinin belirli yaraların "kanama süreçleri" hakkında önceden bilgi sahibi olabilmesi çok mümkün olmuyor. Kadavra ile yapılan eğitimler de tahmin edebileceğiniz üzere konu hakkında çok fazla bilgi veremiyor ve bu deneyimin aktif saha içerisinde kazanılması, bazı durumlarda ölüm ile yaşam arasındaki ince çizginin geçilmesine neden olabiliyor.
İşte bu nedenle özel bir kanama simülasyonu geliştiren Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) araştırmacıları, böylelikle ilk yardım ekiplerinin olası yaralanma durumlarında ne ile karşılaşacaklarını sanal da olsa oldukça gerçekçi şeklide görmesine yardımcı oluyor.
Kan akış dinamikleri ve iç mekanikler (Kemik, deri, damar vb.) açısından inanılmaz derecede detaylı hazırlanan simülasyon, özellikle şartların çok daha zor olduğu savaş alanları için faydalı bir çözüm olarak gösteriliyor ve durum tam olarak bilindiği için hem tanı koyma hem de tedavi etme daha kolay ve hepsinden önemlisi hızlı gerçekleştirilebiliyor.
Şimdilik sadece bacak için hazırlanan simülasyonun tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Video gerçek olmamasına rağmen bazı takipçilerimiz için rahatsız edici olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim