Anlık Bildirim

İnsan idrarından tuğla üretildi

Kullanılan teknik, insan idrarını tuğla yapımında kullanmaya olanak tanıyor. Böylece ortaya çevre dostu tuğlalar çıkıyor. İşin diğer güzel tarafı başka tuğlalar gibi fırınlanmaya ihtiyaç duymaması.
Modern bilim, insan vücudunun atıklarını daha iyi değerlendirerek bizi şaşırtmayı sürdürüyor. Araştırmacılar son zamanlarda cep telefonları, hidrojen araçları ve hatta biyolojik betona güç sağlamak için idrar kullandılar. Şimdi ise Cape Town Üniversitesi'nden bir ekip, Dünya'nın idrardan üretilen ilk tuğlasını yaptı.
Tuğla, insan idrarı, kum ve bir çeşit bakteri bir araya getirilerek üretiliyor. Önce idrardan katı gübre üreten öğrenciler, daha sonra üniversitenin "bio-tuğla" adını verdiği buluşlarını ilerletmek için mikrobik karbonat çökelmesi adı verilen bir süreç izlediler. Üretim aşamasında önemli rolü olan bakterilerin, idrardaki üreyi çökelten bir enzim ürettiği ve ortaya Kalsiyum Karbonat (kireç taşı) çıkarttığı açıklandı. Kalsiyum Karbonat (CaCO3), kum tanelerini birbirine bağlayarak sert tuğlalar oluşmasını sağlıyor. Normal tuğlalar ise üretim aşamasında, kireç ocaklarında yüksek ısı kullanılarak fırınlanıyor. Bu yüzden doğaya yüksek oranda karbondioksit salınıyor. 
Yüksek pH oranı ile çalışan ekip, idrardaki zararlı hastalık yapıcı etkenlerin öldüğünü, bu sebeple idrardaki kokunun ortadan kalktığını belirtiyor. Böylece sağlık açısından da bir risk oluşmuyor. Tuğlaların büyümesi için 4 ila 6 gün gerekiyor. Ne kadar sert olması isteniyorsa, beklenen gün sayısı o kadar artıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5566 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
insan idararından tuğla üretildi, cape town üniversitesi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim