Anlık Bildirim

Instagram'dan çocuklara yönelik yeni güvenlik önlemleri!

Instagram, reşit olmayan bireylere yönelik güvelik adımlarını arttırmaya devam ediyor. Instagram, yeni güncelleme ile reşit olmayan bireyleri korumaya yönelik yeni tedbirler ekleyecek.

Instagram'dan çocuklara yönelik yeni güvenlik önlemleri! Tam Boyutta Gör

Çocukların yeni hesapları, otomatik olarak gizli olacak

Instagram, 16 yaşından küçük bireylerin açacağı Instagram hesaplarının, otomatik olarak gizli hesap olacağını açıkladı. Zaten Instagram üyeliği bulunan 16 yaşından küçüklere ise uyarı mesajları gönderilerek hesaplarını gizliye çevirmeleri istenecek. Kullanıcılar, istedikleri zaman hesaplarını gizli veya halka açık şekilde ayarlayabilecek olsa da Instagram, hesapların varsayılan olarak gizli hesap olmasının daha güvenli olduğunu belirtti.

Çocuklara tehdit oluşturabilecek olan reşit bireyler işaretlenecek

Instagram’ın reşit olmayan bireyleri korumak için attığı adımlar burda sınırlı kalmıyor. Instagram’ın yeni teknolojisi ile daha önce bir çocuk tarafından engellenmiş veya rapor edilmiş hesaplar, Instagram tarafından şüpheli hesap olarak işaretlenecek. Şüpheli hesap olarak işaretlenen kişiler, keşfet ve reels bölümlerinde reşit olmayan bireylerin hesaplarını göremeyecekler. Ayrıca şüpheli kişiler, reşit olmayan bireyleri takip edemeyecek, gönderilerine yorum yapamayacak ve gönderilerdeki yorumları göremeyecekler. Instagram, şüpheli hesap etiketleme teknolojisini daha farklı alanlarda da kullanmak için araştırma içinde olduğunu belirtti.

Çocuklara yönelik reklamlara da düzenlemeler gelecek

Instagram’ın gençlere yönelik diğer bir güvenlik önlemi ise reklamlar konusunda. Bundan sonra 18 yaşından küçüklerin karşılaştığı reklamlar, sadece yaş, lokasyon ve cinsiyet bilgisi kullanılarak verilecek. 18 yaşından küçüklerin karşılaştığı reklamlar, ilgilendikleri aktiviteler veya diğer uygulama ve sitelerden araştırdıkları şeylerden etkilenmeyecek. Şimdilik sadece ABD, Avusturalya, Fransa, Birleşik Krallık ve Japonya’da kullanılmaya başlanan yeni kurallar, zamanla daha çok ülkede kullanıma sunulacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim