Anlık Bildirim

Intel 4 Mb L3 Ön bellekli Xeon MP işlemcilerini çıkardı

Opteron sunucuların performansları karşısında çok zor duruma düşen Intel çareyi masa üstündeki gibi ön bellek arttırmakta buldu. Gerçi ön bellek arttırımı sunucu işlemcilerinde, masa üstündeki işlemcilerden daha iyi bir artış sağlaması beklensede durum öyle olmamış. En azından Anandtech'in forumlarının simule edildiği ortamda öyle olmamış. Esas fark SQL'in Stored Procedures özelliğinin kullanılması ve inanılmaz bir yüklenme esnasında ortaya çıkmış.

Diğer ilginç bir husus ise Intel'in 3 Ghz hızında 400 Mhz FSB destekli 4 Mb L3 ön bellek içeren işlemcisinin fiyatı 3692$. Testlerde 2 yollularda yakın veya önde çıkan Amd'nin Opteron 848'inin fiyatı ise 1514$ yani nerdeyse yarı fiyatı. Üstelik Amd işlemcisi 8 yollu olacak kadar genişleyebiliyor. İşlemci sayısı arttıkçada her işlemcinin kendine ait çekirdek üzerindeki ram kontrolcüleri ve bunlara bağlı ramleri ile çok daha verimli çalışabiliyorlar.

Anandtech'in yaptığı bu test veritabanı uygulamaları üzerine daha önce Web sunucusu testinde Opteron rakiplerine fark atmıştı. Bundan sonra Intel'in yapması gereken şey hızlıca FSB hızını ve işlemci hızını arttırmaktan başka bir şey değil. Ama ne yazık ki masa üstü işlemcilerde bile yeni 90 nm üretim tekniğine geçtiğinden sunucu uygulamaları için biraz daha beklemek gerek

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim