Anlık Bildirim

Intel'den Blade Server İşlemcisi

Günümüzde artık sunucu bilgisayar hem çok az yer kaplamaya çalışmakta hemde az güç harcamaya çalışmakta. Bunlardan birincisinin nedeni kira maliyetlerinin yüksek olması, ikicisinin nedeni ise elektirk maliyetinin fazlalığı. Bu maliyet sadece işlemcinin fazla güç tüketimi ile değil aşırı dar alanda belirli ısıyı sağlamaya çalışan yüksek devirli fan'lar ve sonunda sunucu odasını sabit sıcaklıkta tutmaya çalışan klimalar ile katlanarak artıyor. Herneyse Intel normalde Ultra Low Voltaj işlemcilerini artık sunucu piyasası içinde sunuyor. Daha önceleri sadece notebook piyasasında bulunuyordu.

Bu ilk işlemci aslında çok önemli zira Intel'in bu piyasadaki yoksunluğundan faylanmaya çalışan iki firma için kötü bir haber. Bunlar Via C3 ve Transmeta. İkiside düşük tüketimi ile Blade Server piyasasında yer bulmaya çalışıyordu bakalım bundan sonra ne olacak.

Aslında Intel'in zaferi olacak gibi gözüküyor çünkü Intel bu az güç tüketiminde Çift İşlemci desteği veren tek firma. Bu sayede büyük bir özellikle öne geçeceği kesin. Zira önce bir işlemci almak gerektiğinde ikinci işlemciyi ekleyebilmek gibi basit bir çözümü sunabilen tek firma olacak.

Bu konudaki Intel'in ilk işlemcisi Pentium III 800 Mhz olacak. İşlemci düşük voltajta ve hızda çalışacak belik ama 512 Kb'lık L2 ön belleği 0.13 micron olmasının sonucu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim