Anlık Bildirim

Apple hisseleri son 15 ayın en düşük rakamlarına geriledi

Hisselerinin değeri son 7 yılda 10 kat artan Apple, son günlerde düşüş trendine girmiş durumda. Apple hisseleri son 15 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Toplam kayıp ise 100 Milyar Dolar'a ulaştı.
Akıllı telefon pazarındaki duraksama beklentilerden en ciddi etkilenecek olan isimlerin başında hiç şüphesiz Apple geliyor. Gelirlerinin büyük bir kısmını iPhone satışlarından elde eden Apple cephesinde hisseler, analistlerin akıllı telefon pazarına ilişkin küçülme beklentisi açıklamasıyla düşüş trendine girdi.

Dün itibariyle 100 Dolar’ın altına gerileyen Apple hisse değeri, an itibariyle 97 Dolar bareminde gezinmeye devam ediyor. Bu rakam son 15 ayın en düşük değeri aynı zamanda. Sadece bu hafta %7 değer kaybı yaşayan şirket, 97 Dolar ile adeta taban yaptı. Aralık başından beri yaşanan düşüş ile hisselerdeki toplam kayıp 100 Milyar Dolar’a ulaşmış durumda.

Hali hazırda hisselerinin toplam değeri 544 Milyar Dolar olarak gerçekleşen Apple 2015 yılın ilk çeyreğinde 700 Milyar Dolar’ın üzerinde bir değerlemeye ulaşmıştı. Apple’ın yaşadığı bu kayıpta öncelikli pay analistlerin akıllı telefon satışlarındaki düşüş beklentisi olsa da Çin ekonomisindeki yavaşlamanın da piyasalar üzerindeki etkisinin Apple’a da yansımış olması muhtemel.

Tabi bunlar işin gerçek etki boyutunda değerlendirilecek konular. Madalyonun diğer yüzünde ise spekülatif etkilerden bahsedebiliriz. Apple’ın düşen talebe paralel olarak üretimde kısıntıya gittiği yönündeki iddialar, zaten kırılgan olan piyasalarda bir panik havasını da ortaya çıkarmış olabilir.

Kompleks bir tedarik zincirine sahip olan Apple’ın zaman zaman bazı isimlerden tedarik ettiği parçalarda kesintiye gitmeyi tercih etmesi gibi bir durum aslında çok yadırganacak bir konu değil ancak söz konusu isim Apple olunca en ufak bir hareketlilik piyasada dalga etkisi ile büyük yankı uyandırabiliyor. Toplamda ise zaten aşırı bir değerleme gösterdiği düşünülen Apple hisseleri bu düşüş ile olması gereken seviyeye de gelmiş olabilir belki. 130 Dolar seviyelerinin de görüldüğü bir şirketten bahsediyoruz ki Eylül ayında iPhone 7’nin çıkışıyla elde edilecek çarpıcı satış rakamları, daha ciddi bir sıçrama durumunu ortaya çıkarabilir.
Piyasalara ilişkin kesin yargılar kullanmak hiçbir zaman pek mantıklı bir iş değil ancak 26 Ocak 2015 tarihinde açıklanacak mali rapor, hisselerin denge noktasına ulaşmasında etkili olacaktır. Bu denge düşüş mü yoksa yükseliş olarak mı gerçekleşecek onu da zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5035 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hissedebilen yapay kol, piyasa ve
2 etiket daha hisse değeri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim