Anlık Bildirim

İsrail tarafından üretilen Pegasus casus yazılımı, büyük tehlike yaratıyor

İsrail'de bulunan NSO Group tarafından üretilen casus yazılım Pegasus, dünya çapında soruşturmaya sebep oldu. Yazılım, otoriter rejimler ve büyük şirketler tarafından kullanılıyor.

İsrail casus yazılımı büyük tehlike saçıyor Tam Boyutta Gör

Pegasus, İsrailli siber silah firması olan NSO Group tarafından geliştirilen bir casus yazılım olarak biliniyor ve iOS ve Android’in bazı sürümlerinde büyük bir tehlike yaratıyor. Gerçekleştirilen büyük bir veri sızıntısında casus yazılımın, otoriter rejimlere karşı satıldığı gündeme gelirken, politikacıları, gazetecileri ve aktivistleri hedef almış durumda.

Amacının dışına çıkmış durumda

Pegasus’un, suçlular ve terör içeren eylemlerin tespiti için kullanılacak şekilde üretildiğini söyleyen NSO Group hakkında, yazılımın amacına göre kullanılmadığına dair büyük iddialar gündeme geldi. Ulaşılan bilgiler arasında virüsün 50’den fazla ülkeye satıldığı ve politikacılar, devlet başkanları, şirketlerin büyük bir kısmına ulaştığı ortaya çıktı.

Büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp’da 2019 yılında Pegasus’un 1.400 cep telefonuna siber saldırıda bulunduğunu iddia etmiş ve NSO Group’a dava açmıştı. Şirket’in iddiaları reddetmesiyle beraber whatsapp kullanımına yasaklama getirilmişti.

Cihazların tüm foksiyonlarını ele geçiriyor

Cihazların arama, kamera ve mikrofon gibi tüm foksiyonlarını kullanacak şekilde tasarlanan yazılımın, 2016 yılından günümüze kadar 50.000’den fazla telefon numarası içerdiği ortaya çıkarıldı.

Büyük medya kuruluşları, casus yazılımın kişilerin verilerinin sızdırılmasının yanı sıra kişi cinayetlerine de sebep olduğunu düşünüyor ve araştırmalarını sürdürüyorlar. Pegasus casus yazılımının şu an için dünya çapında ne kadar telefonu etkilediği tam olarak bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6946 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spyware, Güvenlik ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim