Anlık Bildirim

İsviçre Federal Demiryolu Servisi ve Apple saat tasarımı lisansı konusunda anlaşmaya vardı

Apple'ın iOS6 ile birlikte iPad'te yer verdiği yeni saat uygulamasının tasarımı, şirketin İsviçre Federal Demiryolu Servisi ile karşı karşıya gelmesine neden olmuştu. Ancak, kısa bir süre sonra taraflar bu konudaki anlaşmazlığı çözmek için bir araya gelmiş ve sorunun mahkemeye gidilmeden çözülebileceğinin işaretini vermişlerdi.

Anlaşma masasından gelen haberlere göre; Apple, tasarımın kullanımı için İsviçre Federal Demiryolu Servisi'ne lisans ücreti ödemeyi kabul etmiş durumda. Tarafların makul bir lisans bedeli üstünden anlaştıkları belirtilirken, anlaşmanın detayları henüz açıklanmış değil. Ancak, yakın bir zaman içerisinde anlaşmaya ilişkin detayların paylaşılması bekleniyor. 

İsviçre Federal Demiryolu Servisi'yle özdeşleşen saat tasarımı, 1944 yılında Hans Hilfiker adındaki İsviçre Federal Demiryolu çalışanı tarafından tasarlanmıştı. Apple'ın iOS6'da bu tasarımı kullanmasından dolayı onur duyduklarını belirten İsviçre Federal Demiryolu Servisi sorunun mahkemeye taşınmadan çözülmesini istediklerini ifade etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4725 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iPad ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim