Anlık Bildirim

Kısa kısa haberler ...

Nvidia, Intel'e çipset üretecek

Çipset piyasında kendini ispatlayan Nvidia sonunda Intel'den istediği şartlarda çipset üretim haklarını alabilmiş olmalı ki dünyanın en büyük işlemci üreticisi için çipset üretmeye başlayacak. Anlaşma bir çok jenerasyon ve işlemci içerdiğinden bir çok çipset bekleyebiliriz. Bildiğiniz gibi Intel oluşturduğu platformda yer almak isteyen çipset üreticilerinden her çipset başına kullanım hakkı almakta. İlginç olan nokta Nvidia'nın ilk ürünü olan nForce 4 SLI modelini 2005'in ilk çeyreğinde satışa sunabilecek olması.

Bildiğiniz gibi Intel'de ram kontrolcüsü Amd'deki gibi çekirdek üzerinde değil ve çipset üzerinde olduğundan bu konu oldukça hassas ve kontrol edilen ram'lerde DDR2 teknolojisine sahip. Bu kadar sürede umarız iyi bir ürün çıkar ve Nvidia adını baştan leke sürdürtmez. Bu arada bu hakları yıllar sonra alabilmesinin altında yatan esas sebepin SLI desteğinin Intel platformlarınada gelmesini istediğini göz ardı etmemek gerek. Ayrıca Nvidia'nın ve Intel'in entegre grafik çipsetli pazarda nasıl bir savaş vereceği merak konusu.

Aslında Intel platformu için SLI desteği düşünülüyordu fakat İş istasyonundan bozma olacak olan çipseti üreten anakart firması çıkmadı ve Via bu konuda desteği geç verdi diyebiliriz diğer yandan ATi'de kendi AMR (SLI benzeri) bir teklonojiyi Intel platformları içinde çıkartacak ve bunun daha çok yaygınlaşabilecek olması Nvidia'yıda korkutmuş olabilir. Zira Ati, Intel için çipset üretmekte ve Intel pazarın çoğunluğuna sahip. Buna benzer şekilde Ati'ninde Amd pazarına kendi AMR teknolojisi için girmesini bekleyebiliriz.

Hatları kapatlı Nvidia Ge-Force 6800 kalkıyor

Yerine sadece 12 Piksel işleme hattı ve 5 Shader ünitesi bulunan NV41 çekirdeği geliyor. Nvidia bu şekilde çekirdek alanından tasaruf edicek ve üretim maliyetini düşürecek. Performans olarak ise aynı miktar güce sahip olacağından kullanıcılar açısından bir fark yaratmayacak. Ancak son zamanlarda üretim kalitesi artması nedeniyle hatları açılabilen 6800'lerde piyasadan kalkacak. Buda en çok bu hatları açmayı düşünen overclock'cuları üzecek. Zira zaten yüksek derecede oc edilebilen ürün birde hatlar açıldığında 6800 GT yada 6800 Ultra'dan farkı kalmamaktaydı. Fakat bu hatların her zaman açılacağının şimdi bile garantisi yok.

Nintendo DS Ölü piksele garanti veriyor

Dünyanın en büyük el oyun bilgisayarı pazarına sahip Nintendo DS modelinde ölü pikseli olanları garanti kapsamında değiştirmeye başladı. LCD monitör yada lcd ekranlı cep telefonu alanların kabusu haline gelmeye başlayan ölü nokta bu sayede ilk defa üretici bir firma tarafından ciddiye alındı. Çift 3" ekranlı model tüm Nintendo severleri şimdiden tatmin etmiş durumda. 3D grafik destekli modelin oyunlarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ürün ABD'de geçen günlerde 149$'dan satışa sunuldu.Çift işlemci, dokunmatik ekran ve kablosuz yerel ağ ile çoklu oyun desteği ilginç özellikleri arasında. PSP'ye göre en büyük avantajı uzun ömürlü pili gösterilmekte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim