Anlık Bildirim

Kısa kısa haberler ...

Kısa kısa haberler ...

AOpen dünyanın ilk Pentium M SFF'sini duyurdu

Genelde sadece notebook dünyası için kullanılan işlemciler nihayet SFF'lere girmeye başladı. XC Cube EY855 modelinde sadece 2000 devir/dakika civarında dönen fan ile minimum gürültü sağlanmış olacak. Bildiğiniz üzere son model Pentium 4'ler 160 Watt'a ısı yayımı yapabildiklerinden mutlaka devasa soğutuculara ve yüksek hızlı dönen fanlara muhtaçlar. Buda onları SFF için hiç de uygun olmayan sistemler haline getiriyor. Yakında Amd'nin Turion işlemcisi içinde böyle bir SFF görürsek şaşırmayalım. Bu alandaki en büyük isim Shuttle ise şimdilik BTX ile sessizliğe gitmeye karar verdi zira Pentium M işlemcileri şşu sıralar tam da çipset değiştirmek üzere. Bildiğiniz gibi şimdikiler sadece 400 Mhz bus hızı, AGP 4X ve DDR-333 kullanıyor. Gelecek yeni çipset ise 533 Mhz Bus hızı, PCIe x16 ve Dual DDR2-400 içerecekler.

Bu arada SFF'de çift işlemciden sonra Shuttle Nvidia'nın SLI yani çift ekran kartı sisteminide ilave edeceğini duyurdu.

AMD DDR2'ye ancak 2006'da geçecek

Kuzey köprüsünün ram kontrolcüsünü çekirdeğe taşıyan ve inanılmaz düşük erişim sürelerine, yüksek iletişim verimliliğine sahip olan firma DDR2 için yeni Soket'te olacağını açıkladı. DDR2'nin fazladan ihtiyaç duyduğu pinler nedeniyle yeni Soket 1207 olacak ve tabii ki yeni kontrolcüyü içeren çekirdeğede sahip olacak. AMD aslında pazarlama DDR2 kelimesini kullanamamasının dışında gerçek dünyada Soket 939 ile çok iyi performans elde etmekte ve Intel'in DDR2-667'den bile daha iyi çalışmakta. O yüzden AMD en azından DDR2-667'ye kadar bir geçiş yaşamayacak. Diğer yandan bu yeni DDR2 kontrolcüsünün çekirdek üstünde olacak olması verimliliğini yine çok arttıracak ve DDR 600 bile çalıştırabilen overclock'culara kısa zamanda dört haneli DDR hızlarına yaklaşmasına yol açabilir.

AMD kutulu işlemciye özendiriyor, hologram ile güvenliği sağlıyor

Çalıntı ya da tekrar adlandırma ile kullanıcıların korkulu rüyası haline gelen durumdan sakınmak için firma kutulu işlemcilerin güvenliğini garanti ediyor. Kutulu işlemciler açıldığı zaman kendini belli edecek şekilde üretiliyorlar ve gerçek olduklarının kanıtı olarakta üzerlerinde 3D AMD logosu taşıyorlar. Bu holografik logo çeşitli açılardan bakıldığında AMD yazısının etrafında farklı noktalar içeriyor. Bildiğiniz gibi holografik baskı çok sıkı şartlarda kontrol edilen ve sayılı baskı merkezi olan taklit edilemeyen bir teknoloji. Kutulu işlemcilerin ayrıca tepside satılan modellere göre 3 yıllık garantiside bulunuyor modele özel soğutucu bulunuyor. Daha fazla güvenlik bilgisi için alttaki resme tıklayabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim