Anlık Bildirim

Klozet kapağı açıkken sifon çekilirse ne olur? Yeşil lazer korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Tuvalet sonrasında sifonu çekerken mutlaka klozet kapağının kapalı olması gerektiği söyleniyor. Bilim insanları yeşil lazer ve özel kamera ekipmanı kullanarak sifonun saçtıklarını görüntüledi.
Klozet açıkken sifon çekilirse ne olur? Yeşil lazer gösterdi Tam Boyutta Gör
Sifonu çekerken klozet kapağını açık bırakmanın önemli zararları olduğu daha önce birçok kez gündeme gelmişti. Bilim insanları bunun insan sağlığı için ne kadar tehlikeli olabileceğini parlak yeşil lazer ve yüksek çözünürlüklü kamera kaydıyla gözler önüne serdi.

Colorado Boulder Üniversitesi'nden araştırmacılar bu görünmez sıçramaların mikroskobik idrar ve dışkı partikülleri içerdiğini söylüyor. Yayınlanan video su damlacıklarının saniyede 2 metre hızla havaya fışkırdığını ve yaklaşık 1.5 metre yüksekliğe çıktığını ortaya koydu.

Hastalık yayılmasına davetiye çıkarıyor

En büyük damlacıklar saniyeler içinde yüzeylere çökme eğilimi gösterirken, daha küçük partiküller havada dakikalarca veya daha uzun süre asılı kalabiliyor. Koli basili, C. difficile, norovirüsler ve adenovirüsler gibi patojenleri taşıyabilen bu partiküller insan sağlığı için oldukça tehlikeli.

Umumi tuvaletlerde durum daha da riskli. Zira on kez sifon çekmek bile klozeti önceki ziyaretçilerin geride bıraktığı aerosol parçacıklarından temizlemeye yetmiyor. Sonuç olarak tuvalette sifonu çekerken klozet kapağının kapalı tutulması bir alışkanlık haline getirilmeli.

Klozet açıkken sifon çekilirse ne olur? Yeşil lazer gösterdi Tam Boyutta Gör
Bilim insanları sıhhi tesisat üreticilerinin yapılan bu araştırmayı dikkate alıp tuvaletlerin tasarımını nasıl iyileştireceklerini düşünmelerini, ayrıca halk sağlığı uzmanlarının umumi tuvaletler için dezenfeksiyon ve havalandırma stratejilerini geliştirmeye kafa yormalarını umuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13495 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tuvalet, sifon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim