Anlık Bildirim

Konsol'da Satış Savaşı

Microsoft'un X-Box'ı ve Nintendo'nun GameCube'u arasındaki satış satışa sunuldukları 15 Kasım'dan (18 GameCube) beri ateşli bir şekilde devam etmekte. XBox'ın 299$, GameCube'ın 199$'lık fiyatları gerçekte ortalığı daha da karıştırmakta. Çünkü gerçekte Xbox'ın daha teknolojik ve daha gelişkin olduğu kimsenin inkar etmediği bir gerçek.

Fakat konsol konusunda tecrübeli olan Nintendo, Microsoft'un aksine çocukları da hedefleyerek ve fiyatını daha ucuz tuturak rakibini yakalamış durumda. Şu sıralar yeterince Xbox üretemeyen Microsoft'ta rakibinin ekmeğine yağ sürmekte.

Gariptir iki firma da aynı periyotta kendilerinin üstün olduğunu öne sürmekteler. Nintendo açısından bakarsak 3 Aralığa kadar 600,000 adet GameCube satışı ile birinci durumda. Microsoft ise bağımsız analistlerce verilen tahmini rakamlara güvenmekte. Bu rakamlar X-Box için 556,000 ve GameCube için 469,000 satışı ön görmekte. Fakat bu verilen tarih aralığı 24 Kasım'a kadar. Sonuçta X-Box sene sonuna kadar 1,5 Milyon, GameCube 1,3 Milyon satış yapmayı planlamakta. Yani satışlar herkes için çok iyi.

Yine ilginç bir istatistik satılan X-Box başına düşen satılan oyun miktarı 2,4 iken GameCube'da bu 1.7'ye düşmekte. Duyuruların yapıldığı hafta ise diğer konsolların satışında da gözle görülür bir artış oldu. PlayStation2 83%, Game Boy Color 331% ve Game Boy Advance 157% oranında önceki haftaya göre satışlarını arttırdılar.

Not için söylemek gerekirse Sony'nin 299$'lık PlayStation 2'si aynı dönemde 197,000 ve şu ana kadar toplam 5 Milyon adetlik satış yapmış durumda yani gelecek yıl Amerika'da geçilemeyecek tek rakip. PC rakibi bu konsollar her geçen gün daha da popüler olmaktalar. Ucuz fiyatları , rahat kullanımı ve sorunsuzlukları onları yakın zamanda hak ettikleri üst seviyelere çıkartacağından emin olabilirsiniz .

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim