Anlık Bildirim

KYK yurtlarındaki internet kotası yükseltildi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK yurtlarındaki internet kotasının ikiye katlandığını açıkladı. KYK yurtlarındaki internet kotası 32 GB oldu.                  

KYK yurtlarında internet kotası ne kadar oldu? Tam Boyutta Gör

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarındaki internet kotası yükseltildi. Daha önceden 16 GB olarak uygulanan kota, 32 GB’a yükseltildi.

KYK yurtlarındaki internet kotası kaç GB oldu?

KYK kotasının yükseltildiğini duyuran Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu şunları söyledi:

“Gençler istedi, biz yaptık! GSB yurtlarımızda internet kotasını iki katına çıkartarak 32 GB'a yükselttik”

Gençler sınırsız internet hak ediyor

2019 yılına kadar KYK yurtlarında sınırsız internet sunuluyordu. 2019’da kişi başı 16 GB kota uygulaması getirildi. Öğrenciler, kotayı aştıktan sonra herhangi bir şekilde ek kota edinemiyor. Ek ücret ödemek isteseniz dahi kotanızı artırmanız mümkün değil. Öğrenciler KYK kotasını yaklaşık olarak bir haftada bitiriyor ve kalan günlerde mobil veri kullanmak zorunda kalıyor. Ailesinin geliri belirli seviyenin altındaki öğrenciler KYK yurtlarında kalabiliyor. Mobil veri paketleri pahalı olduğu için KYK yurdunda kalan pek çok öğrenci, kotası bittikten sonra internetten ve dünyadaki güncel gelişmelerden uzak bir hayat yaşamak zorunda kalıyor.

Günümüzde kafelerde, restoranlarda, belediye parklarında dahi sınırsız internet sunulurken, yurtlarda kotalı internet uygulanması kabul edilebilir bir durum değil. Üstelik uzaktan eğitim uygulanıyor ve günümüzde pek çok bilgiye ancak videolu şekilde ulaşılabiliyor. YouTube’da 1 saatlik FHD video yaklaşık 2,5 GB internet tüketiyor. Yemek siparişini dahi internetten verir duruma geldik. İnternet odaklı girişimlerin artması için internetteki sınırların kalkaması gerekiyor. Gençlerin kendini geliştirmesi, dünyayı yakından takip edebilmesi, eğlence amacıyla bir şeyler izleyip dinlemesi, mutlu vakit geçirebilmesi ve internet odaklı projeler üretebilmesi için KYK yurtlarında sınırsız internet uygulamasına geçilmelidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20658 kez okundu.
41 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim