Anlık Bildirim

Speedtest, Türkiye'nin dördüncü çeyrek internet hızı verilerini paylaştı

Türkiye'nin 2021 yılı sonu dördüncü çeyrek verilerinin ortalamasını alan Speedtest, internet hizmeti sunan mobil ve sabit hat İSS'lerinin karşılaştırıldığı yeni bir liste paylaştı.

Türkiye'nin yeni internet hızı verileri paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Popüler hız testi firması Speedtest, Türkiye’nin dördüncü çeyrekteki hız testi sonuçlarını paylaştı. Tüm sabit hat İSS’leri ve mobil hat sağlayıcılarının karşılaştırıldığı listeye göre en yüksek mobil internet hızında 71.49 puanla Turkcell lider olurken, ikinci sıraya 41.19 puanla Türk Telekom, üçüncü sıraya ise 23.79 puanla Vodafone yerleşti.

Sıralamaların değiştiği gecikme sürelerine geldiğimizde 27 ms ile koltuğu ele geçiren Turk Telekom'u, 30 ms ile Turkcell ve 49 ms ile Vodafone takip ediyor.

Türkiye iki sıra geriledi

Raporun devamında ise küresel mobil internet hızında 138 ülke arasından 2 ülke gerileyen Türkiye 59.sıraya yerleşirken en yüksek hızlar sırasıyla İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana'na elde edildi. Bununla birlikte en yüksek mobil internet hızlarına ulaşan telefon markaları sırasıyla Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei oldu.

Türkiye’de büyük yatırımlar gerçekleştiren ve 1000 Mbps internet hizmeti sunan TurkNet sabit internet sıralamasında 44.60 puana ulaşarak birinci olurken, ikinci sıraya 36.79 puanla Türksat Kablo, üçüncü sıraya 34.51 puanla Turkcell, dördüncü sıraya 24.98 puanla Vodafone, beşinci ve son sıraya ise 19.66 puanla Turk Telekom yerleşti.

Sabit hat gecikme değerlerine geldiğimizde ise sıralama değişerek liderlik koltuğuna 14 ms ile Turksat Kablo yerleşti. Devamında ise TurkNet 17 ms, Turkcell 20 ms, Türk Telekom 23 ms ve Vodafone 32 ms sonuçlarına ulaşırken en yüksek sabit hat hizmeti sunulan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4930 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, speedtest ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim