Anlık Bildirim

Rapora göre Telekom lobiciliği yüzünden internet gelişemiyor

Amerikan Telekomünikasyon devleri 116. Kongrede ABD geniş bant internetinin sürekli berbat ve pahallı kalması adına yürüttüğü lobicilik faaliyetlerinde 234 milyon dolar harcadı.

Lobicilik yüzünden internet gelişmiyor, işte detaylar Tam Boyutta Gör

ABD bugünlerde Amerikan geniş bant interneti adına yapılan araştırmalar sonrasında yazılan bir raporu tartışıyor. Rapora göre Amerikan geniş bant internetinin kötü olması bir tesadüf değil, bir seçenek. Zayıf finansal yasaların izin verdiği lobicilik faaliyetleri internetin daha iyi olmasını engelliyor ve Amerikan vatandaşları aynı hızlarda internete eşit olarak erişemiyorlar. Haberin detaylarına geçmeden önce lobi ve lobicilik için kısa bir açıklama yapalım.

Lobi ve lobicilik nedir?

Lobi, karar alıcıların belli politikaları benimsemelerini ve uygulamalarını sağlamak amacıyla girişilen etkileme faaliyetidir. Bunlar bir grup, bir şirket veya bir yabancı ülke adına hareket ediyor olabilirler.

Lobicilik, hükûmetler tarafından verilen kararları etkileme çalışmasıdır. Bu çalışmalar kanun koyucuları ve memurları etkilemeye yönelik her türlü faaliyeti kapsar. Faaliyetler organize gruplar tarafından ya da kanun koyucular ve memurlar arasındaki gruplar tarafından yürütülebilir.

Lobicilik faaliyetleri adına günde 230.000$ harcıyorlar

Son yıllarda Amerika'da sıkça gündem olan Amerikan geniş bant internet problemleri Common Cause and the Communications Workers of America(CWA) sendikası tarafından yapılan bir ortak araştırmaya göre büyük şirketlerin lobicilik faaliyetleri yüzünden geniş bant internet gelişemiyor. Rapora göre Telekom edüstrisinin sadece 116. Kongre sırasında lobicilik faaliyetleri için harcadığı tutar 234 milyon dolar. Lobicilik faaliyetleri için öne çıkan isimler 43 milyon dolardan fazla harcama yapan Comcast ve yaklaşık 36 milyon dolar harcayan AT&T.

İnternet tekelinin yaygınlaşmasını ve alternatiflerinin çıkmasını engellemek isteyen büyük telekom firmaları görünüşe göre polikitacıları kendilerine borçlu hale getirmek adına büyük paralar harcıyorlar. Rapora göre siyasilerin verdiği bu tavizlerden dolayı Amerika'da internet küresel ortalamadan daha kötü, daha yavaş ve daha pahallı. Rapora göre internet sadece en zengin muhitlere iyi bir şekilde ulaşıyor ancak yine de çok pahallı.

Telekom lobicileri yerel servis sağlayıcılarının interneti zengin olmayan mahallelerde iyileştirme çabalarına karşı savaşıyorlar. Bu durum bir nevi yolsuzluk yaratıyor.

Common Cause Media and Democracy, yıllardır ülkenin devam eden bağlantı eşitsizliklerini gidermek adına kongreden yeni yasa önerilerini geçirmeye çalışıyor ancak sürekli lobicilik faaliyetleri yüzünden çalışmaları durduruluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7661 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lobicilik, lobi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim