Anlık Bildirim

macOS Monterey'deki bir hata Mac'lerde aşırı RAM tüketimine neden oluyor

macOS Monterey güncellemesi Mac bilgisayarlarda bellek sızıntısı sorununa yol açtı. Söz konusu hata yeni MacBook Pro'lar da dahil olmak üzere cihazlarda aşırı RAM tüketimine neden oluyor.

macOS Monterey'deki bir hata aşırı RAM tüketimine neden oluyor Tam Boyutta Gör

Bilgisayarını macOS Monterey'e yükselten bazı kullanıcılar "bellek sızıntısı" olarak bilinen bir hatayla karşı kaşıya kalmış durumdalar. Söz konusu sorun, belirli bir macOS işleminin veya uygulamasının arka planda uzun süre boyunca çalışmaya devam ederek anormal derecede yüksek miktarda RAM tüketmesine neden oluyor.

Bellek sızıntısı, kısa süre önce piyasaya sürülen 14 ve 16 inç MacBook Pro'lar da dahil olmak üzere tüm Mac modellerini etkiliyor. Twitter, Reddit ve Apple Destek Topluluğu'ndaki mesajlara bakılırsa kullanıcıların karşısına sisteminizin uygulama belleği tükendi şeklinde bir uyarı bildirimi çıkıyor.

Etkinlik Monitörü hatayı gözler önüne serdi

Sorundan muzdarip Mac sahipleri Etkinlik Monitörü'ne baktıklarında ise bazı uygulamaların inanılmaz derecede yüksek miktarda RAM tükettiğini görüyorlar. YouTuber Gregory McFadden, 64 GB birleşik belleğe sahip M1 Max işlemcili yeni 16 inç MacBook Pro'da macOS Denetim Merkezi'nin 26 GB RAM kullandığını gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı.

Ne yazık ki henüz bu bellek sızıntısını ortadan kaldıracak bir çözüm yok. Apple'ın bir sonraki macOS Monterey güncellemesinde bu sorunu gidermesi bekleniyor. Öte yandan macOS Monterey güncellemesinin bazı Mac bilgisayarları kullanılamaz hale getirdiği de bildiriliyor. Dolayısı ile hala sistemini yükseltmeyenlerin bir sonraki sürüme kadar beklemesi yararlarına olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim