Anlık Bildirim

Maxtor'dan MaxBoost'un yeni beta sürümü

Maxtor'dan MaxBoost'un yeni beta sürümü

Sabitdiskiniz için önbellek programı sayılabilecek MaxBoost sistem hafızasından 32 Mb alarak bazı durumlarda performansı %2-60 arası arttırdığı iddia ediliyor. Program sadece Maxtor ve Quantum disklerin ATA/SATA versiyonlarında çalışabiliyor.

Geçen sefer haberini yaptığımızda program zaman aşımına uğramış ve beta sürümü iptal olmuştu. Bu seferki beta sürüm Haziran 2004'e kadar geçerli. Yalnız sürümün hala büyük eksiklikleri mevcut. İlk olarak çift işlemcili ve HyperThreading destekli sistemlerde çalışmıyor.

Aynı zamanda tek disk için en az 256 Mb, çift disk için 384 Mb, üç disk ve dört disk içinde sırası ile 512 Mb ve 768 Mb en rama ihtiyac duyuyor. Gerçek dünya kullanımında ise durum biraz daha kötü. Sistem rami 100 Mb'ın altına indiğinde kendini kapatıyor. Sonuçta 512 Mb ram ile bile masa üstünde dahil bazen ram sıkıntısından dolayı kendini kapattığını görüyorsunuz. Oyunlar gibi büyük ram yiyen programlarda ise hiç kaçar şansı yok direkt program kendini çalışmaz konuma getiriyor.

Kısaca bu programı düzgün bir şekilde kullanabilmeniz için tavsiyemiz en az 1 Gb ram'inizin olması ve hatta duruma göre raminizi arttırmanız. Programın içersinde Audio ve Video uygulamaları için optimize et, 16 Mb ön belleğe düşür ve ortalama okuma ve yazma erişim sürelerini içeren bir test yazılımı bile var. Her şekildeki durumda bile Maxtor'un böyle bir programı kullanıcılarına vermesi müthiş bir ayrıcalık. İlerde program gelişirse Maxtor için büyük bir kazanç olacağı gerçek.

Yaptığım bir iki ufak testte 512 Mb DDR400'lü bir Athlon XP 10x200=2000 Ghz bir Tbred işlemcide aldığım SiSsoft Sandra MAX 3 sonuçları aşağıda. Kullanılan disk sadece 2 Gb boş alanı kalmış bir Diamond Maxtor 9 Plus. Anakart Nvidia Nforce 2 çipsetli Abit NF7 Ver. 2.0.

SiSoft Sandra MAX III
SiSSoft Sandra 2004
32 Mb MaxBoost ON
21876 Mb/sn
22709 Mb/sn
16 Mb MaxBoost ON
21461 Mb/sn
17733 Mb/sn
0 Mb MaxBoost OFF
11176 Mb/sn
11176 Mb/sn

Test sonuçları inanılmaz derecede yavaşalamış bir diskte ne gibi etkiler gösterebileceğine dair büyük kanıtlar sunuyor. Performans etkileri kimi yerlerde %100'e kadar çıkabiliyor. Belki boş bir diskte daha ana disk olmadan yapılan testlerde ne gibi sonuçlar vereceği merak konusu ama diskleri eski olan ve sadece 2 Mb ön belleği olan hatta daha az bile tüm Maxtor ve Quantum disk kullanıcıları için büyük bir performans artısı. Yalnız dediğim gibi bu programı oyunlarda kullanmayı düşünyorsanız size bir ram arttırımı gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim