Anlık Bildirim

Microsoft, Düşük Maliyetli bir Surface Üzerinde Çalışıyor

Düşük maliyetli dizüstü bilgisayar, okullarda Chromebook'larla rekabet edecek şekilde tasarlanacak. Ayrıca, "Windows 11 SE" olarak adlandırılan yeni bir Windows 11'le gelecek.

Windows Central'dan gelen bir söylentiye göre, Microsoft'un yıl sonundan önce yapacağı başka bir Surface duyurusu olabilir. Raporda, Microsoft'un okullarda Chromebook'larla rekabet etmek için tasarlanmış, kod adı "Tenjin" olan düşük maliyetli, eğitim odaklı bir cihaz üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Raporda, dizüstü bilgisayarın "planlar değişmezse bu yılın sonundan önce duyurulabileceğini" söylüyor. Ayrıca, "Windows 11 SE" olarak adlandırılan yeni bir Windows 11'le gelecek.

Dizüstü bilgisayar, dört çekirdekli Intel Celeron N4120 işlemci, "8 GB'a kadar" bellek, 11,6 inç 1366 × 768 ekran ve tamamen plastik bir gövde ile gelecek.

Böyle bir dizüstü bilgisayar, Microsoft'un programında 549$’lık 12.4’’ Surface Go'nun altına yerleşecek ve günümüzün PC pazarında bunu başarmak kesinlikle bir miktar maliyet azaltma gerektiriyor. Bu, cihazın iki yıllık bir Celeron işlemci ve düşük çözünürlüklü 16:9 ekran kullanımını açıklayarak Surface serisinin uzun süredir devam eden 3:2 en boy oranına sahip ekranları kullanma geleneğini bozuyor.

Dizüstü bilgisayar, Microsoft'un iş odaklı belirli Surface yapılandırmaları ve Surface Pro 7+ gibi belirli modellerle zaten kullandığı tipik perakende kanallarında bile bulunmayabilir. Makineyi yalnızca eğitim kurumlarına toplu olarak sunmak fiyatı daha da düşürebilir.

Windows 11 SE

Windows Central raporu, dizüstü bilgisayarın donanımı hakkında çok spesifik olsa da, Windows 11 SE hakkında çok az ayrıntı sunuyor.

Yalnızca Microsoft Store'daki uygulamaları çalıştıran (Windows 10’daki S modu gibi). Öte yandan, XDA tarafından ayrıntılı olarak açıklanan daha eski bir söz ; bunun Microsoft Store olmayan, uygulamalar ve ayarlar üzerinde başka kısıtlamalar olmayan yalnızca kurumsal bir Windows sürümü olduğunu gösteriyor.

Microsoft, bilgisayar pazarına daha kısıtlı ve ucuz Windows sürümleri sunma konusunda uzun bir geçmişe sahip. 2000'lerin sonlarında Windows Vista döneminde netbook'lar için ucuz Windows XP lisansları sunmaya başladı. Windows 7 Starter Edition, "Windows 8.1 with Bing" ve Windows 10 S moduna kadar.

Ancak Windows 11 SE , diğer donanım üreticilerinin Windows sistemlerini daha düşük maliyetli sunmalarını sağlamak yerine, şirketin kendi donanımıyla bu pazardaki ilk adımı olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim