Anlık Bildirim

Microsoft'tan, Windows 11 işlemci desteği konusunda geri adım

Kullanıcılar tarafından çok büyük tepki alan Microsoft, Windows 11'in sistem gereksinimi listesinde bulunmayan 1.nesil Ryzen ve 7.nesil Intel işlemcileri test edeceğini açıkladı.

Geçen hafta açıklanan sistem gereksinimlerinde Windows 11'in yalnızca dört ila beş yıl önce piyasaya çıkan işlemcilerin resmi olarak desteklemeyeceğini açıklayınca, bilgisayar kullanıcılarını bir hayli kızdırdı.

Microsoft, Windows 11 için sistem gereksinimleri konusundaki kafa karışıklığını gidermek amacıyla bugün bir blog yazısı yayınladı. Blog gönderisinde göze çarpan açıklamada; "Windows Insider (erken erişim) ekibi ve ortaklarımızla yapacağımız çalışmada Intel Kaby Lake ve AMD Zen 1 serisi işlemcileri test edeceğiz. Zaman içinde yaptığımız testlerin sonuçlarıyla ilgili güncellemeleri ve ek teknik verileri sizinle paylaşacağız ."

Microsoft'tan, Windows 11 işlemci desteği konusunda geri adım Tam Boyutta Gör


İyi haber şu ki, Windows 11 için önizleme derlemeleri(insider preview), işlemci türü ve TPM desteğinden bağımsız olarak kurulabilir. Aynı blog yazısı, Microsoft'un Windows 11'in sistem gereksinimlerini daha fazla işlemci aileleri içerecek şekilde değiştirebileceğini de ima ediyor. Blog gönderisinde, Intel altıncı nesil ve önceki yongaların ve AMD Zen öncesi işlemcilerin kesinlikle kriterlerini karşılamadığını belirten bölümünün kaldırıldığı da gözlerden kaçmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20992 kez okundu.
36 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows11, İşletim Sistemleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim