Anlık Bildirim

Milli Savunma Bakanından uzun menzilli Ramjet Hava-Hava füzesi müjdesi: 'GÖKHAN'

MSB Hulusi Akar,Ankara'da HGK-82 teslim töreninde konuştu.Tübitak SAGE tarafından geliştirilmesi devam eden milli Ramjet motorlu Hava-Hava füzesi projesinin adını 'GÖKHAN' olarak duyurdu.
Milli Savunma Bakanından uzun menzilli Ramjet Hava-Hava füzesi müjdesi: 'GÖKHAN' Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere geçtiğimiz nisan ayında,Türk Hava Kuvvetleri'nin Hava-Hava füzesi ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak karşılamak amacı ile 2013 yılında Tübitak SAGE tarafından başlatılan Göktuğ projesi kapsamında,Türkiye’nin ilk görüş içi kısa menzilli Hava-Hava füzesi Bozdoğan,F-16 savaş uçağı tarafından ateşlenerek hedefini başarı ile imha etmişti.

Uzun menzilli Hava-Hava füzesi gereksinimini milli imkanlarla karşılamak için ise Tübitak SAGE genel müdürü Gürcan Okumuş,mayıs ayında gerçekleştirdiği bir röportajında,Ramjet teknolojisine sahip füzeler üzerinde imkanlar dahilinde çalışıldığını,kısa zaman içinde çok değerli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirmişti.

Konu ile ilgili bakanlık düzeyinde ilk resmi açıklama,Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Milli Savunma Bakanından uzun menzilli Ramjet Hava-Hava füzesi müjdesi: 'GÖKHAN' Tam Boyutta Gör


Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanan toplam 1000 adetlik Hassas Güdüm Kiti-82'nin (HGK-82) 100 adetlik ilk partisinin teslim töreninde açıklamalarda bulunan bakan,geliştirme faaliyetleri devam eden,uzun menzilli Ramjet motorlu Hava-Hava füzesi projesinin ismini 'GÖKHAN' olarak açıkladı.Tamamlandığında hava kuvvetlerinin gücünü perçinleyecek ve çok önemli bir kuvvet çarpanı olacak Hava-Hava füzesi Gökhan'ın ve devam eden diğer yerli ve milli projelerin başarıyla sonuçlanarak envantere girmesini heyecanla beklediklerini ifade etti.

Milli Savunma Bakanından uzun menzilli Ramjet Hava-Hava füzesi müjdesi: 'GÖKHAN' Tam Boyutta Gör


Konuşmasının devamında Akar, "Tüm bu projeler, ülkemizin savunma alanında dışa bağımlılığının azaltılması ve TSK’nın etkin, caydırıcı, saygın niteliklerinin artırılmasına yönelik hayati önemi haiz projelerdir. Bu nedenle durup dinlenmeden, yılmadan, yorulmadan, gece gündüz azim ve kararlılıkla çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki yıllarda envantere girecek olan ve menzilinin 100 kilometrenin üzerinde olması beklenen 'GÖKHAN' uzun menzilli Ramjet Hava-Hava füzesi projesinin yabancı muadilleri arasındaki en iyi bilinen örneklerinin başında Fransız yapımı Meteor füzeleri bulunuyor. Hatırlanacağı gibi Yunanistan,Fransa'dan sipariş ettiği 18 adet Dassault Rafale savaş uçağının tedariği kapsamında Meteor füzelerinden de önemli miktarda temin etmiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim