Anlık Bildirim

Rusya'nın yeni 5. nesil tek motorlu savaş uçağı tanıtıldı: 'Checkmate'

Rusya'nın öncü savaş uçağı üreticisi Sukhoi tarafından tasarlanan tek motorlu 5. nesil savaş uçağı,Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı MAKS-2021 havacılık ve uzay fuarında görücüye çıktı.
Rusya'nın yeni 5. nesil tek motorlu savaş uçağı tanıtıldı: 'Checkmate' Tam Boyutta Gör



20 Temmuz Salı günü, devlet başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı, Rusya'nın Jukovski şehrinde düzenlenen MAKS-2021 havacılık ve uzay fuarında, 18 tondan daha az kalkış ağırlığına sahip, yeni 5. nesil tek motorlu, stealth özellikli hafif sınıf avcı uçağının lansmanı yapıldı.

Aviaport analitik ajansının başkanı Oleg Panteleyev, proje adı "Checkmate" (Şah-Mat) olarak isimlendirilen savaş uçağının, Amerika Birleşik Devletleri öncülüğünde üretilen F-35 hayalet avcı uçağına rakip olarak lanse edilmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Rusya'nın yeni 5. nesil tek motorlu savaş uçağı tanıtıldı: 'Checkmate' Tam Boyutta Gör


''Hayalet özelliklere sahip ve işletme maliyeti düşük''

Rusya'nın devlet havacılık ve savunma şirketi Rostec ise uçağın tespit edilmesinin zor olduğunu ve işletme maliyetlerinin düşük olacağını aktardı.Geçen günlerde yayınlanan teaser videosunda, BAE, Hindistan, Vietnam ve Arjantin'den pilotların yer alması, Moskova'nın uçağı küresel pazara ihraç etme potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor.Bilindiği üzere F-35 hayalet avcı uçaklarının bakım ve idame maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle birçok ülke bu uçaklara mesafeli duruyor.Bu bağlamda Rusya’nın, gelişmiş 5. nesil uçak pazar payında elini kuvvetlendirmesi muhtemel gözüküyor.



Ağır sınıf 5. nesil savaş uçağı olan Su-57’den daha küçük boyutlara sahip olan Checkmate’nin, 1,8-2 Mach hıza ulaşabilmesi ve harekat menzilinin 3000 km civarında olması bekleniyor.

Uçağın ilk uçuşunu 2023 yılında gerçekleştirmesi planlanırken,seri üretime geçmesi ve envantere girmesinin ise 2026 yılını bulacağı kaydedildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10568 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, stealth ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim