Anlık Bildirim

Arnavutluk'tan Bayraktar TB-2'ye yakın ilgi

Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi ve beraberindeki heyet,8 Haziran 2021 tarihinde ülkemize gelerek,Bayraktar TB-2 SİHA'ları incelemek üzere Baykar Savunma'ya ziyarette bulundu.

Arnavutluk'tan Bayraktar TB-2'ye yakın ilgi Tam Boyutta Gör


Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Türk Savunma Sanayi ürünlerinin başında kuşkusuz Baykar Üretimi Bayraktar TB-2 SİHA sistemleri geliyor.TB-2, Suriye,Irak,Libya ve Karabağ'daki üstün başarılarının ardından özellikle dost,müttefik ve bölge ülkelerinin yakın takibinde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde,Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks'in Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ni ziyaret etmesinin ardından bir ziyaret de Arnavutluk'tan geldi.İçerisinde askeri yetkililerin de olduğu,Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi liderliğindeki heyet,Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından karşılandı.

Arnavutluk'tan Bayraktar TB-2'ye yakın ilgi Tam Boyutta Gör



Tesiste TB-2'nin yanı sıra diğer özgün silah sistemlerini inceleme imkanı bulan Arnavut yetkililer,teknik bilgilendirme toplantısının ardından memnuniyetlerini dile getirerek hatıra fotoğrafı çekildi.Haluk Bayraktar tarafından Arnavutluk İçişleri Bakanı'na TB-2 maketi takdim edildi.

'' Türkiye,yüksek teknolojili hava araçlarının üretiminde uzman.''


Arnavut Bakan,Türkiye ziyareti sonrası Twitter hesabında paylaştığı gönderisinde:

''Türkiye'de yüksek teknolojili insansız hava araçları üretimi konusunda uzman Baykar Savunma'yı ziyaret ettik.Bu İHA sistemlerinin Arnavutluk'ta sivil ve askeri amaçla kullanılma olasılığını değerlendiriyoruz'' açıklamasında bulundu.

Devamında;

''Ülkemizde bu sistemlerin kullanılması, her nerede olursa olsun yasa dışı olayların önüne geçilmesi ve sınır güvenliği açısından güvenlik birimlerinin etkinliğini niteliksel olarak artıracaktır.Arnavutluk,Türkiye ile tarihi faktörlere ve ortak çıkar alanlarına dayalı yakın işbirliğine sahiptir.'' ifadelerini kullandı.


Bilindiği üzere,geçtiğimiz ay Polonya ile Cumhurbaşkanları düzeyinde 24 adet Bayraktar TB-2 ve yer kontrol istasyonu tedariği konusunda anlaşma sağlanmıştı.Özellikle NATO ve AB
üyesi ülkelerin Türk milli silah sistemlerine ilgi göstermeleri, gelecek günlerde farklı ülkelerle yapılması muhtemel yeni anlaşmaların habercisi konumunda bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim