Anlık Bildirim

Mitsubishi’den penceresiz ofislere yapay gün ışığı dopingi

Japon Mitsubishi, penceresiz ve doğal ışık olmayan ortamlarda çalışmak durumunda kalan insanlar için gün ışığını taklit eden Misola LED skylight isimli aydınlatma çözümünü duyurdu.

Mitsubishi’den penceresiz ofislere yapay gün ışığı dopingi Tam Boyutta Gör

Japon Mitsubishi, tüm gün penceresiz ve doğal ışık olmayan ofis ortamlarında çalışan insanların ruh hallerini ve verimliliği artırmak maksadıyla Misola LED skylight adını verdiğini aydınlatma çözümünü tanıttı.

Gün ışığını simüle eden sistem sayesinde çalışma ortamını iç sıkıcı bir yer olmaktan kurtarmayı hedefleyen LED aydınlatma, tavan ve duvar gibi yerlere takılabiliyor. Güneşin gökyüzündeki hareketini taklit eden çözümde her bir skylight dört panelden oluşuyor. Panellerden birinin diğerlerine göre biraz karanlık bırakıldığı sistemde, Güneş’in sebep olduğu gölge olayı taklit edilmiş. Geriye kalan üç panel ise düzenli olarak renk değiştirerek güneş ışığının gün içinde aldığı rengi taklit ediyor.

Oldukça gerçekçi bir efekt yaratan sistemin altından geçip gidenlerin skylightın gerçek bir pencere mi yoksa aydınlatma mı olduğunu anlayamadıkları belirtilmiş.

Mitsubishi’nin kendi ofis ve depolarında da kullandığı paneller, hastane, kütüphane gibi ortamlar için de oldukça uygun görünüyor.

Yapay gün ışığına sahip olmak ise ne yazık ki ucuz değil. Ekim ayında başlayacak satışlar kapsamında manuel programlama yapılan paneller 6.200 dolardan başlarken 6.800 dolarlık deluxe sürüm otomatik olarak ışığı ayarlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim