Anlık Bildirim

Bilim insanları Moskova varyantını araştırıyor

Geçtiğimiz günlerde Sputnik V aşısının geliştiricileri olan Rus bilim insanları ülkede ani bir artış gösteren vaka sayıları dolayısıyla koronavirüsün Moskova varyantının olabileceğini söylediler

Moskova varyantı üzerine araştırma

Rusya'da son günlerde vaka sayılarının ardından Rus bilim insanları yeni varyantın ortaya çıkıp çıkmadığı üzerine araştırma yapmaya başladılar. Rus Sputnik V aşısını geliştiren Gamelya Enstitüsü başkan yardımcısı Denis Logunov yaptığı bir açıklamada Moskova varyantının olabileceğini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Rusya'da yarısı Moskova'da olmakla beraber bir günde 13 bin 397 yeni vaka açıklandı. Aynı zamanda da 396 kişi hayatını kaybetti. 74 ülkede şu anda görülmüş olan Delta varyantının ölüm ve vaka sayılarında etkili olduğunu bildiren Rus bilim insanları, bunun haricinde de yeni bir varyantın olabileceğini söylüyorlar. Gamelya Ensttüsü başkanı Alexander Gitsburg enstitüdeki bilimcilerin şimdiden böyle bir varyant olup olmadığı üzerine ciddi bir şekilde araştırmaya başladıklarını duyurdu. 

Öte yandan Gitsburg geliştirdileri Sputnik V aşısının Delta varyantına daha az etki gösterdiğini ancak aradaki farkın önemli bir fark olmadığından bahsediyor. Söylediğine göre Sputnik V aşısı yüksek konsantrasyonda antikorları tetikler ve aşılı bir kişiyi Hint/Delta varyantına karşı da koruyacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim