Anlık Bildirim

Msi'da HomePlug ürünleri sunmaya başladı

Ülkemizde sadece Surecom'un bir modelinin bulunduğu HomePlug'a MSI'ın ağ departmanında katılması oldukça ilginç bir gelişme. HomePlug 1.0 aslında bir buçuk yıldır piyasada ürünlerini görmekte olduğumuz bir standart ve ev ağı oluşturmada özellikle Kablosuz (Wi-Fi) standartının ağır, problemli ve erişim süresi yüksek kaldığı durumlarda kurtarıcı olarak görülebiliyor. Ayrıca her odada aşağı yukarı fiş olduğu düşünülürse yararlı bir format olduğu söylenebilir.

Formatın en büyük artısı tabii ki mesafe ve düşük erişim süresi. Bu sayede evin uzak bir noktasına kablo döşettirmeden 2 ms erişim ile 2-6 Mbit'lik bağlantı elde edebiliyorsunuz. Düşük erişim süresi oyuncular için oldukça önemli zira kimse sadece kendi kontrolünde olan bir olaydan (Wi-Fi mesela) dolayı yüksek erişim süresi istemez. Ayrıca HomePlug'ı yine evin yada binanın farklı noktalarına Kablosuz erişim noktası götürmek içinde kullanabilirsiniz. Mesafede genelde 100-200 metre arasında değişmekte.

Ancak sistem süregelen problemleride yok değil. Mesela halojen lambalar, süpürge makinası gibi aşırı yük getiren durumlarda hat yavaşlamakta ve kesintiler başlamakta. Sistem Qos destekli (Servis kontrolü) olduğundan kaybolan paketler tekrar yollansada anlık kesintiler ve yavaşlama yaşanabiliyor. Araştırmalara göre evlerin %80'inde bu problem yaşanmıyor ve 5 mbit/sn hızlarının üzerine çıkılıyor %98'inde de yeterli bağlantı sağlanabiliyor. Eve kablo döşemek istemeyen oyuncular için ideal çözüm.

Mesela incelemenin olduğu yerde 3 katlık bir evin tüm fişlerinde bağlantı sağlanabilmiş ve erişim süresi 2 ms ve bağlantı hızıda 2 mbit'in altına düşmemiş bu bir çok internet bağlantısını paylaştırmak için oldukça yeterli. Diğer yandan kesinti yok ve kablosuza göre daha güvenli olduğu kesin zira evin dışına çıkması söz konusu değil. Ağ hızı Wi-Fi'da olduğu gibi ağa bağlanan üye sayısı ile paylaşılıyor ve maksimum 15 üye ağa dahil edilebiliyor. Adaptör başına maliyet 60$ civarı ve tüm HomePlug 1.0 sertifikası taşıyanlarla uyumlu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim