Anlık Bildirim

Noctua NH-U12A için Alder Lake yükseltme kiti göndereceğini doğruladı

Intel’in yaklaşan işlemci ailesi yıllardır kullanılan soket ölçülerinde farklılıkla geliyor. Dolayısıyla eldeki soğutucuların uyumlu olmayacağı kullanıcılar için önemli bir konu.

Noctua NH-U12A için Alder Lake yükseltme kiti göndereceğini doğruladı Tam Boyutta Gör

12. nesil Core işlemci ailesiyle birlikte LGA 775’ten bu yana sabit tutulan soket ölçülerinin değişmesi bekleniyor.

Mevcut 37.5x37.5 mm’lik ölçülerin aksine LGA 1700 17.5x45.0 mm ölçüleriyle daha uzun bir yapıya sahip olacak. Haliyle halihazırdaki işlemci soğutucularının uyumlu olup olmayacağı merak konusu.

Satın alım sonrasında kullanıcılarına sağladığı destekle bilinen Noctua’ya Twitter’da yöneltilen soru NH-U12A'nın Alder Lake işlemcileriyle birlikte kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

Geniş tabanın avantajı

Oldukça geniş bir tabana sahip NH-U12A hali hazırda LGA 1700’den de fazla alana sahip LGA 2066 soketiyle de kullanılabiliyor. Dolayısıyla teknik açıdan yükseltme kitiyle LGA 1700 uyumu sağlanması mümkün görünüyor.

Noctua NH-U12A için Alder Lake yükseltme kiti göndereceğini doğruladı Tam Boyutta Gör

Ek olarak AMD ve Intel’in HEDT platformlarıyla uyumlu olan soğutucuların teorik olarak LGA 1700 ile uyumlu olacağını söyleyebiliriz.

Diğer taraftan nispeten dar tabana sahip soğutucu çözümleri için bir detay paylaşılmış değil. Görünüşe göre LGA 1700 ile birlikte yıllardır kullanılan bazı soğutucular emekliye ayrılacak

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim