Anlık Bildirim

Tüm Ryzen 7000 işlemcileri iGPU ile gelebilir, AM4 soket bir nesil daha işlemci alabilir

Paylaşılan yol haritası kırmızı ekibin önümüzdeki dönem için planladığı işlemclerinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Görünüşe göre AMD’nin sıkça eleştirilen entegre grafik birimi başlığı tarih oluyor.

Tüm Ryzen 7000 işlemcileri iGPU ile gelebilir, AM4 soket bir nesil daha işlemci alabilir Tam Boyutta Gör

AMD’nin Ryzen 5000 işlemcileri stoklarda bulunamazken kullanıcılar yavaş yavaş yaklaşan DDR5’le uyumlu sistemleri beklemeye başladı.

Intel’in DDR5 öncesi Rocket Lake hamlesine benzer şekilde AMD de ara bir nesil sunabilir. Önceleri parça parça paylaşılan yol haritasına göre Zen 3+ mimarili çekirdekler üzerinde yükselecek Warhol kod adlı Ryzen 6000 işlemcileri mevcut AM4 soketinde kullanılacak.

Ryzen 5000 Refresh/Ryzen 6000

6 nm noduna geçilecek Ryzen 6000 işlemcileri aynı zamanda Ryzen Threadripper işlemcilerinin neden bu kadar geciktiğinin de açıklaması olabilir. Zira AMD Ryzen 5000 Refresh işlemcileriyle yeni nesil Threadripper yongalarını yeni nodda sunmak istiyor olabilir.

Bol artılı nesil: DDR5+PCIe 5.0+Zen 4+iGPU

Diğer taraftan Ryzen 7000’den de haberler var. AMD’nin yeni soketle birlikte DDR5’e geçmesi beklenen Ryzen Raphael yongaları beraberinde PCIe 5.0 standartını da getirecek.

Zen 4 mimarili çekirdekler üzerinde yükselecek 5 nm Ryzen 7000 ailesiyle ilgili en dikkat çeken detaysa RDNA2 ifadesi oldu. Görünüşe göre tüm Ryzen 7000 işlemcilerine Navi 2 iGPU’su eşlik edecek.

Bu, güçlü GPU’ya ihtiyaç duyulmayan kaslı mini ITX sistemlerin önünü açarak çeşitli imkanlar doğururken AMD’nin Ryzen 4000G’yi son kullanıcı pazarına sunma konusundaki isteksizliğini de bir bakıma açıklıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9926 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd zen 4, amd zen 3+ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim