Anlık Bildirim

Novavax, COVID-19'un güncel varyantlarına karşı %93 oranında koruma sağlıyor

Faz 3 denemelerinin sonuçlarını açıklayan Novavax, geleneksel bir aşı yöntemi kullanarak COVID-19'un güncel varyantlarına karşı %93 oranında koruma sağlıyor.
Novavax, COVID-19'un güncel varyantlarına karşı %93 oranında koruma sağlıyor Tam Boyutta Gör

PREVENT-19 Faz 3 çalışmalarının sonuçlarını paylaşan Novavax, Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'daki 119 ayrı bölgede yapılan testlerde 18 yaş ve üzeri 29,960 katılımcıdan alınan verilere göre, aşının COVID 19'un güncel varyantlarına karşı %93 oranında etki ederken, yüksek riskli gruplarda ise %91 oranında etkili olduğunu açıkladı.

mRNA tekniğine kıyasla daha geleneksel

İlk olarak 1986 yılında kullanılmaya başlanan protein-alt birim tekniğini kendi aşısında kullanan Novavax, COVID-19'u oluşturan bu proteinin zararsız kopyasını laboratuvarda üreterek, bağışıklık sisteminin antikor üretmesini sağlıyor. Oldukça yaygın olan Pfizer/Biontech ve Moderna gibi mRNA aşıları, COVID-19'un sahip olduğu spike proteininin hücrelerde üretilmesini sağlıyordu.

Novavax, yapılan son testlere göre aşının yan etkilerinin oldukça düşük olduğunu, görülen yan etkilerin ise geleneksel aşılar ile aynı oranda olduğunu açıkladı. 2021 yılının sonuna kadar 150 milyon doz üretilmesi hedeflenen aşının, dünyanın farklı bölgelerinde de kullanılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8136 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim