Anlık Bildirim

Nvidia, RTX 3080’in çökme sorununu sürücüyle çözdü

GPU devi ortaya çıkan can sıkıcı soruna hızlı bir şekilde müdahale etti. Yayınlanan yeni sürücü sayesinde kullanıcılar yeni kartlarının tadını çıkarabilecek.

Nvidia, RTX 3080’in çökme sorununu sürücüyle çözdü Tam Boyutta Gör

Haftasonu detaylı bir şekilde incelediğimiz sorun donanım dünyasında geniş yankı bulmuştu. Görünüşe göre firma kullanıcıların eleştirilerine kulak vermiş.

GPU arkası kapasitörlerin stabiliteye etkisi

RTX 3080’in özelleşmiş tasarım seçeneklerinin gpu arkasında 1 MLCC+5 POSCAP ya da 6 POSCAP’a yer verilenlerinde yaşanan çökme sorunu yeşil ekibin yeni yayınladığı sürücü ile çözülmüşe benziyor.

456.55 sürümlü sürücüyü kuran kullanıcılar teknoloji forumlarını olumlu geri bildirimlerle doldurmuş durumda. Masaüstüne atma sorununun en sık yaşandığı oyunlardan birisi olan Forza Horizon 4 dahil keyifli zaman geçirmek artık mümkün.

Sorunun nasıl çözüldüğüne dair bazı meraklı kullanıcıların gözlemleri fikir verebilir. Genel kanıya göre oyunlarda daha önce 2 GHz’in üzerine çıkan RTX 3080’ler artık 2 GHz sınırını geçemiyor. Genellikle kendisini 1900 MHz-2 GHz aralığına atan kartlardan bazıları ise 2010 MHz seviyesinde stabil kalabilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
50-100 mhz düşmüş artmış bunun oyunlara 5 fps ten fazla etkisi yoktur. önemli olan shader yada cuda çekirdek sayılarıdır. çok takılmayın. Şimdilik çözümü bu. Ad...
Yorumu gör »
IceRulez
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4475 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtx 3080 çökme sorunu çözümü, nvidia sürücü güncelleştirme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim