Anlık Bildirim

Nvidia RTX Ampere kartlarına Resizable BAR desteği verecek

AMD’nin Smart Access Memory hamlesinin ardından Nvidia’dan beklenen hamle geldi. CES 2021’de yeni modellerini tanıtan Nvidia Resizable BAR’ı geniş çapta kullanıma açacak.

Nvidia RTX Ampere kartlarına Resizable BAR desteği verecek Tam Boyutta Gör

AMD’nin RX 6000 tanıtımıyla birlikte gündeme gelen PCIe teknolojisi yaygınlaşmaya devam ediyor. Teknoloji Nvidia cephesinde de kullanılacak.

Nvidia da Resizable BAR'a destek veriyor

Opsiyonel bir teknoloji olarak sunulan Resizable BAR teknolojisi sayesinde CPU-GPU arası bilgi transferi daha verimli hale geliyor. Ayrıca işlemcinin ekran kartının VRAM’inin tamamına erişebildiği teknik sayesinde birden fazla istek aynı anda gerçekleştirilebiliyor.

Nvidia’nın duyurusuna göre mobil RTX 3000 kartlar Resizable BAR desteğiyle geliyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak dizüstülerde bu açıdan masaüstü platformlardan önce Resizable BAR deneyimlenebilecek.

Masaüstü kanadında ise Nvidia, AMD ve Intel’in yanı sıra bir çok anakart üreticisi ile yakından çalışıyor. Desteğin sunulması ise Şubat’ın sonlarına doğru RTX 3060 12 GB’ın raflardaki yerini almasıyla indirmeye sunulacak Game Ready sürücüleri aracılığıyla gerçekleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim