Anlık Bildirim

Nvidia ve Ati 3DMark 2003'de hile yapıyorlar kaynak: Yapımcı Firma FutureLooks

3DMark 2003'ün yapımcı firması "FutureLooks", ünlü ekran kartı üretici firmalarının ürünlerinin olduğundan daha güçlü çıkması için 3DMark 2003'e özel bazı kodlar eklediğini ve bu kodların programı tanıyıp görüntü kalitesinide düşüren bazı özel hızlandırıcı hileler yapıyorlar. Hileler özelikle Detonator FX 44.03 ve 43.51 WHQL sürücülerinde var olduğu ispatlandı ve programın yeni çıkan 330 sürümü ile engellendi.

Bu hileler firma tarafından geçersiz kılındığında ise Nvidia'nın GeForce FX 5900 Ultra kartı %24.1 oranında bir düşüşe uğruyor, Ati'nin RADEON 9800 PRO'su ise aynı şekilde %1.9'luk bir düşüş yaşıyor. Bu testler son versiyon aynı sürücülerde ama hileleri öneleyen 320 ve 330 kodlu 3DMark 2003 sürümlerinde yapılmış.

Özelikle Nvidia için bu tam bir utanç kaynağı zira vaktini böyle program tanıyıp ona farklı metotlar geliştirmesinde harcaması ve özellikle programın verdiği emirleri yapmayıp daha hızlı ve kötü görüntü veren sistemleri kullanması affedilecek bir şey değil. Ati'nin de aynı yola başvurmuş olmasını beklenecek bir şey değil çünkü sizce %1.9 için hangi firma böyle bir riskin altına girer.

Ati bu skandalın patlamasından iki sonraki günlerde cevabını verdi ama Nvidia'dan bir ses yok. Ati'nin savunması ise şöyleydi. Bizim yaptığımız "optimizasyon" aynı görüntü kallitesini veren ama daha hızlı olan bir tekniği kullanılması idi ve bu sırf 3DMark için geçerli olan bir şey değil ve tüm programlarda bunu kullanıyoruz. Yinede bir hile olarak görülmesin diye bir sonraki CATALYST sürücülerinde bu optimizasyonu kaldıracağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1582 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim