Anlık Bildirim

WD My Book Live'ınızın fişini çekin [Güncellendi]

WD My Book Live'ınızın internet bağlantısını kesin, aksi takdirde verilere saldıran bir virüs sürücünüzdeki verileri silebilir ve bu verilerinizi kurtaramayabilirsiniz.

Bir WD My Book Live NAS cihazı kullanıcısıysanız ürününüzün internet bağlantısını hemen kesmenizi öneririz. Dünya çapında kullanıcılar hiçbir şey yapmadıkları halde NAS cihazlarından verilerin silindiğini bildiriyorlar. WD topluluk forumundaki bir gönderiye cevap olarak WD, veri kayıplarının "kötü amaçlı yazılım" yani bir virüs dolayısıyla yaşandığını söylüyor ve My Book Live veya My Book Live Duo sahiplerinin değerli verilerini korumak için cihazlarının internet bağlantısını kesmelerini tavsiye ediyor.

WD My Book Live'ınızın fişini çekin [Güncellendi] Tam Boyutta Gör

 

Diskler fabrika ayarlarına dönüyor.


WD forumundaki bazı kullanıcılar, cihazlarının fabrika ayarlarına sıfırlanmış gibi göründüğünü bildirirken, bazı kullanıcılar ise karşılarına bir şifre ekranı çıktığını ve bu şifreyi bilmediklerini bildiriyorlar.

Bu durumdan etkilenen WD kullanıcıları NAS cihazlarından tüm verilerin silindiğini, içi dolu arşivlerinin boş klasörlere dönüştüğü veya cihazın fabrika ayarlarına dönmüş halde bulunduğunu bildiriliyorlar.

Tüm bu yaşananlar üzerine yurtdışındaki bazı meraklılar WD yetkililerine ulaşıp bu durumdan etkilenen kullanıcılara veri kurtarma hizmetleri sunulup sunulmayacağı konusu sormuşlar ancak şirket bu konuya henüz bir yanıt vermemiş. Ayrıca şirketin sunucularının ihlal edildiğine ve virüsten etkilendiğine inanmayan bir topluluk da mevcut.

Güncelleme:

WD tarafından yapılan resmi açıklamada, saldırıların devam ettiği ve derhal cihazınızın internet bağlantısını kesmeniz bildirildi. Saldırılarda veri kaybı yaşayan kullanıcılara WD tarafından veri kurtarma desteği verilecek. Firma bu saldırıdan etkilenen kişilere takas programı başlatıp daha iyi desteklenen bir bulut hizmete geçiş desteği de sunacak. Bu iki program da Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek ve program detayları firmadan yapılan ayrı bir açıklama ile bildirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim