Anlık Bildirim

Paylaşım ekonomisinin başarılı liderleri geleceğin trendlerini tartıştı

Filo Broker, Smartoffice ve TikTak’ın ortaklığında, Nissan'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte paylaşım ekonomisinin dünü ve geleceği konuşuldu.            
Paylaşım ekonomisinin başarılı liderleri geleceğin trendlerini ta Tam Boyutta Gör
Paylaşım ekonomisi, iş dünyasında hızla artan bir etki yaratmaya devam ediyor. Bu büyüyen trende liderlik eden başarılı girişimciler, İstanbul Akmerkez Smartoffice'de düzenlenen özel bir etkinlikte bir araya geldi. Filo Broker, Smartoffice ve TikTak’ın stratejik ortaklığında ve Nissan sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte, Cem Seymen paylaşım ekonomisinin dünü, bugünü ve geleceğini anlattı. 

FutureBright Kurucusu Akan Abdula’nın moderatörlüğünde, TikTak Kurucusu Ersan Öztürk, Smartoffice Kurucusu Serap Köprülü, Volt Lines Kurucusu Ali Halabi, paylaşım ekonomisinin iş dünyasındaki dönüştürücü etkilerini tartıştı.

[bkzdh=172179

İstanbul Akmerkez Smartoffice’de gerçekleştirilen etkinlikte, şirketlerini paylaşım ekonomisi üzerine inşa etmiş ve başarıya ulaşmış liderler, geleceğin trendleri hakkında iş dünyasını bilgilendirdi ve güçlenmek isteyen şirketlerin dönüşüme ve paylaşıma hazır olmaları gerektiğinin altını çizdiler.

"4 bin TikTak aracı, İstanbul’daki tüm şirketler için aynı zamanda bir şirket aracı, çalışanlar için de bir yan hak çözümü"

TikTak'ın Kurucusu Ersan Öztürk, İstanbul'da 4 bin TikTak aracının İstanbul’daki tüm şirketler için hem şirket aracı görevi gördüğünü hem de önemli bir yan hak çözümü olduğunu açıkladı. Öztürk, paylaşım ekonomisi açısından 2024 öngörülerini şu şekilde paylaştı: “Paylaşım ekonomisinin pazar büyüklüğü 2023’te 150 milyar dolar oldu ve pazar senelik %32 büyüyerek 2031 yılında 800 milyar dolara ulaşacak. Türkiye özelinde ise 2024’te kurumların, ekonomik koşullardan dolayı daha sıkı tasarruf tedbirleri uygulayacaklarını bekliyorum. Kurumların çoğu için en yüksek maliyet kaleminin, personel maaşlarından sonra ulaşım masrafları olduğunu biliyoruz. Bu sebeple kurumların, ulaşım giderlerinde paylaşım ekonomisinin getirdiği çözümlere daha çok ihtiyaç duyacaklarını düşünüyorum."

"Smartoffice 12 lokasyonda 20.000 metrekare ofis alanı sunuyor"

Smartoffice Kurucusu Serap Köprülü ise 2010 yılında başlattığı 'Akıllı Ofis' girişiminin bugün 12 farklı lokasyonda 20.000 metrekareye yakın alanda hizmet verdiğini belirterek, iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına esnek çözümler sunduklarını anlattı: “Dünya’da küçük işletmelerin sayısı hızla artıyor. Örneğin şu anda Türkiye’de 108 bin kadar tek kişilik şirket var. Özellikle EYT’den sonra kendi işini yapmaya başlayan binlerce yeni kişi sisteme dahil oldu. Aslında bu insanların büyük bir bölümü eskiden tek bir şirkette çalışırken, şimdi mesai saatlerini farklı şirketlere bölüştürüyorlar. Kısacası bir şekilde çalışanların kendisi de paylaşım ekonomisinin birer parçası haline geldi. Bence paylaşım ekonomisi dönüşümünün henüz çok başındayız. Alfa jenerasyonunun ekonomiye katılmasıyla birlikte paylaşım dünyasında büyük bir dönüşüm başlayacak ve tüm sektörler kendini bu dönüşüme adapte etmek zorunda kalacak.’ dedi.

"Hibrit çalışma modeli personel servislerini dönüştürüyor"

Büyük şehirlerin trafik sorununa kurumsal çözüm sunan “Akıllı Personel Servisi Platformu” Volt Lines’ın kurucusu Ali Halabi, hibrit çalışma modelinin personel servislerini tamamen değiştirdiğini söyledi. ‘Hibrit çalışma modeli, personel servislerini tamamen değiştirdi. Servislerin verimli planlaması zorlaştı ve servisler boş hareket etmeye başladı. Bu da büyük bir verimsizlik ve sürdürülebilirlik sorununa yol açtı. Volt Lines olarak ana hedefimiz boş koltukları doldurmak. Bu soruna özel olarak geliştirdiğimiz servis modellerinden biri olan rezervasyona dayalı kurumsal servis sistemimiz ile şu anda İstanbul ve Ankara'da toplamda 400 araçla her gün ortalama 4500 personeli taşıyoruz. Bu sayede hem şirketlere çok daha uygun maliyetli çözüm sunuyoruz hem de çok daha düşük karbon emisyonu ile sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunuyoruz.’

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim