Anlık Bildirim

Pecaminosa - İnceleme: "Noir temalı keyifli bir bağımsız oyun"

Bu inceleme yazımızda geçtiğimiz günlerde çıkışını yapan Pecaminosa - A Pixel Noir Game isimli oyuna biraz daha yakından bakıyoruz.

Pecaminosa - İnceleme Tam Boyutta Gör

Bağımsız oyun sektörünün özellikle 2010’lı yıllarda ciddi bir şekilde büyüdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Aslında bu durum fazlasıyla güzel oldu çünkü belki de hiçbir büyük stüdyonun cesaret edemeyeceği özgünlükte oyunlar oynadık. Ancak her büyüyen sektörde olduğu gibi özensiz ve birbirinin aynısı olan birçok yapım da gördük. Yüksek bütçeli oyunlarda olduğu gibi bağımsız oyunlarda da özenle seçmek zorunda kaldık. Geçtiğimiz hafta da bağımsız bir oyunu deneme fırsatı buldum. Ne yazık ki yoğunluktan öncelik verip oyunu oynayamadım. Ancak geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1 saatlik boş saatimin olduğunu fark edip oyuna girdim ve 1 saat kadar oynadım. Oyunun ismi Pecaminosa - A Pixel Noir Game. Oyunu bir saat oynadığım sırada fark ettim ki oyun beni ciddi anlamda içine çekmiş. Bunun başlıca sebebi aslında oyunun noir teması diyebilirim. Bu 1 saatlik deneyimin ardından da ilk fırsatta oyunu bitirdim. Bu yazımızda da Pecaminosa - A Pixel Noir Game’e biraz daha detaylı bir şekilde yaklaşıp sizlere oyunu tanıtmak istiyorum.

Yayıncılığını BadLand Publishing’in yaptığı, geliştiriciliğini ise Cereal Games’in yaptığı piksel grafiklere sahip aksiyon rol yapma oyunu Pecaminosa - A Pixel Noir Game geçtiğimiz günlerde PC için çıkışını yaptı. Dediğim gibi oyun noir temalı bir oyun ve piksel grafiklerle bu tema çok güzel yansıtılmış. Tasarımlar öyle şahane denebilecek bir kıvamda değil ancak yeterli olduğunu söyleyebilirim.

Pecaminosa - İnceleme Tam Boyutta Gör

Oyunun noir temasının güzel olmasının üç sebebi var: Ortalama tasarımlar, çok keyifli olan müzikleri ve ilgi çekici hikayesi. Tasarımlardan kısa da olsa bahsettik. Oyunun müziklerinden de kısaca bahsedeyim. Oyunda genel olarak arkada sürekli bir müzik çalıyor. Aksiyon sırasında, gezerken, keşif yaparken sürekli bu müzikleri duyuyorsunuz ve oyunun o karanlık atmosferini, gizemini ve noir temasını sonuna kadar hissediyorsunuz.

Oyunda Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika arasındaki sınır şehri Pecaminosa geçiyor ve siz eski bir dedektif olan John Souza’yı kontrol ediyorsunuz. Oyunda “cennetin” kapılarını açabilmek için eski ortaklarınızı yakalamak zorundasınız. Hikâyeye dair bu kadar detay versem yeterli. Aslında klişe bir hikâyeye sahip oyun ancak yer yer çok güzel sekanslara denk geliyorsunuz ve hikâye daha keyifli hale geliyor.

Pecaminosa - İnceleme Tam Boyutta Gör

Her şeyi bir kenara bırakırsak sonuçta bu bir oyun. Oynanış mekanikleri de bir hayli önemli bu yüzden. Oyunun bu konuda da müzikleri gibi başarılı olduğunu söyleyebilirim ancak birçok eksik var. Küçük bir stüdyonun geliştirmiş olmasını bu eksiklere bağlayabiliriz. Oyun FRP severlerin tanıyacağı bir sisteme sahip ancak dediğim gibi çok detaylı değil. Oyunda seviye atlama sistemi var ve siz seviye atladıkça 4 farklı özelliğiniz için puan dağıtıyorsunuz ve buna göre oyun stiliniz şekilleniyor. Örneğin intelligence’ınızı arttırarak konuşmalarda daha fazla şey öğrenebiliyor ve hiç aksiyon girmeden işleri çözebiliyorsunuz. Ya da daha aksiyon odaklı gidebilirsiniz. Çok fazla çeşitlilik yok dediğim gibi ancak olanı da gayet güzel yapmışlar. Oyun temelde açık dünya gibi ancak Mafia 2 gibi tarzında diyebilirim. Açık dünyada yapacak çok fazla şey yok. Ancak döneme uygun bir şekilde oyuna mini oyun olarak Blackjack eklenmiş ve güzel bir detay olmuş.

Oyunun dövüş mekanikleri de aslında bir hayli basit. Yine burada da bir eksiklik söz konusu ancak oyundan bu tarz bir şey beklemediğiniz için çok da can sıkmıyor. Oyunda siz farklı silahlara sahip olup farklı şekilde saldırabileceğiniz gibi farklı silahlara sahip birçok düşman da bulunuyor. Farklı düşmanlar haricinde oyunda birkaç kez boss savaşına da giriyorsunuz ve bunlar da gayet keyifli. Oyun “minyon” düşmanlarda veremediği savaş keyfini boss savaşlarında fazlasıyla vermiş.

Pecaminosa - İnceleme Tam Boyutta Gör

Puan

Toparlamak gerekirse Pecaminosa - A Pixel Noir Game, potansiyeli olan keyifli yanları bir hayli fazla olan ancak eksikleri de olan küçük bir oyun. Steam’de şu anda 25 TL’ye satılıyor ve bence gayet makul bir fiyat günümüz fiyatlarına göre. Oyun yaklaşık olarak 4-5 saatte bitiyor.

0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, benim Pecaminosa - A Pixel Noir Game’e puanım 7.5 olur. Puanlama sevmeyenler için de ucuz ve farklı oyun arayanlara tavsiye ettiğim bir oyun diyebilirim. Noir temasını sevenlere özellikle öneriyorum.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim