Anlık Bildirim

Raspberry Pi için değiştirilebilir lens desteği sunan kamera modülü duyuruldu

Raspberry Pi High Quality Camera adındaki modül ile standart 16mm lensler ve APS-C veya tam kare lensleri dahi kullanmanız mümkün. Seçenekler ise oldukça geniş.

Raspberry Pi için değiştirilebilir lens desteği sunan kamera modülü duyuruldu Tam Boyutta Gör

Bir eğitim projesi olarak başladığı hayatına sonrasında dünyanın en küçük bilgisayarı olarak devam eden Raspberry Pi bugün solunum cihazları dahil sayısız projede kendisine yer bulmuş durumda. Raspberry Pi için bu hafta değiştirilebilir lens desteği sunan kamera modülü duyuruldu.

Raspberry Pi High Quality Camera neler sunuyor?

Raspberry Pi High Quality Camera kamera modülü projelerine kamera entegre etmek isteyen fotoğrafçı veya geliştiricileri hedefliyor. Vakfın resmi ürünü olan HQC bir önceki nesil olan Camera Module V2 modülünden oldukça gelişmiş.

Yeni kamera modülünde 12.3MP çözünürlüğünde 7.9mm Sony IMX477 sensör yer alıyor. Arka aydınlatmalı sensör büyük piksellere sahip ve düşük ışık performansı daha iyi. Sensör ile birlikte gelen C- ve CS- lens yuvaları da 16mm standart lensler için ideal.

Raspberry Pi High Quality Camera modülü 50$ fiyat etiketine sahip. Kutu içerisinde toz kılıfı, C-CS adaptörü, tripod yuvası ve bağlantı için kurdele kablo yer alıyor. Aksesuar tarafında 6mm CS- uyumlu CCTV lensi 15$ ve daha kaliteli CCTV lensi 50$ olarak satılıyor.

Daha ilerisini düşünen kullanıcılar için B&H Photo Video ve eBay üzerinde C- lensler bulunmakta. Yine APS-C veya tam kare lensler için de 16mm yuvalar bulmak mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim