Anlık Bildirim

REvil fidye yazılımı hacker grubu hacklendi

Apple tedarikçisi Quanta da dahil olmak üzere bir çok ciddi siber saldırılardan sorumlu olan fidye yazılımı ekibi REvil, hükümet adına hareket eden grubun gerçekleştirdiği bir operasyonda hacklendi.

Geçtiğimiz Perşembe günü ReutersFBI, ABD Siber Komutanlığı ve Gizli Servis'in, REvil'in altyapısını hacklemek ve belirli sunucuların kontrolünü ele geçirmek için kimliği açıklanmayan yabancı hükümetlerle işbirliği içinde olduklarını bildirdi.

REvil hacker grubu hacklendi Tam Boyutta Gör

Operasyonun ayrıntıları açıklanmasa da, REvil'in Temmuz ayında İK yönetimi uygulama firması Kaseya'nın güvenlik duvarını ihlal etmesinden kısa bir süre sonra gruba sızma çabalarının hızlandığı görülüyor. Rapora göre saldırının ardından FBI, etkilenen şirketlerin fidye ödemeden silinen dosyaları kurtarmasına izin veren evrensel bir şifre çözme anahtarına erişim sağladı. FBI, REvil ortaklarını hedef alan bilgisayar korsanlığı operasyonunu yürütürken gizliliği tehlikeye atmak istememiş olacak ki, anahtar Kaseya'dan ve etkilenen firmalardan saklandı. Rapora göre, REvil ve ortaklarını devirmek için çok uluslu operasyonlar hala devam ediyor.

 

50 Milyon dolar değerindeki fidye talebi

REvil, Nisan ayında hacklenen Quanta da dahil olmak üzere bir dizi ciddi siber suçla bağlantılı grup, üretici firmanın 50 milyon dolarlık fidyeyi ödememesi durumunda gelecekteki Apple Watch, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin "gizli üretim şemalarını" yayınlamakla tehdit etti. Kanıt olarak grup, yeni nesil MacBook Air ve MacBook Pro modellerini gösterdiğini iddia eden bir grup şemayı sızdırdı.

REvil hacker grubu hacklendi Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim