Anlık Bildirim

Riders Republic - İnceleme: "Ekstrem spor sevenlere"

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft'un yaptığı, Riders Republic'in nasıl olduğuna bakıyoruz.                                                                     

Riders Republic - İnceleme Tam Boyutta Gör

Spor oyunlarının birçoğu her yıl çıkış yapıyor ve genelde yeni oyun çok ufak farklılıklara sahip oluyor. Ancak yine de kitlesi sebebiyle her yıl birçok oyuncu tarafından ilgi görüyor ve satış rekorları kırıyor. Bu oyunların birçoğu Electronic Arts tarafından geliyor. Ancak son dönemlerde Far Cry ve Assassin's Creed gibi serilerden tanıdığımız Ubisoft da spor oyunları türüne giriş yaptı. Ancak Ubisoft biraz daha farklı bir tarz benimsemiş durumda. Dünyanın en çok izlenen sporları yerine Ubisoft, ekstrem sporları bizlere sunuyor. 2016 yılında çıkış yapan Steep isimli oyunla bizleri kış sporlarına doğru bir yolculuğa çıkardılar. Geçtiğimiz günlerde çıkışını yapan Riders Republic de bizleri yine başka bir ekstrem spor dünyasına sokuyor.

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft'un yaptığı Riders Republic dediğimiz gibi geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı. Oyun, isminden de anlayabileceğiniz gibi daha çok bir şeyleri sürdüğünüz sporlara odaklanmış durumda ancak aralarındaaraba olmadığını belirtelim. Oyunun temelinde bisiklet dursa da birkaç farklı araç ile de oynanış kısmı farklılaşmış.

Riders Republic - İnceleme Tam Boyutta Gör

İki Farklı Mod

Oyunda bisiklet, kayak ve bunun gibi birkaç farklı araç bulunuyor. Oyunun da bunları kullanabileceğiniz devasa bir haritası bulunuyor. Bu haritayı da aslında iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birincisinde hiçbir bağlantı olmadan sadece araçları sürdüğünüz bir deneyim bulunuyor. Diğer tarafta ise kariyer modunun olduğu, online karşılaşmaların olduğu ve daha birçok yarışmaların olduğu bir deneyim bulunuyor. Kısaca oyunun asıl eğlencesi ikinci kısımda.

Bu kısımda da oyun sizi öncesinde tüm araçları kullandığınız ve oyunun mekaniklerini öğrendiğiniz bir eğitim sürecine sokuyor. Burada belirtmekte fayda var. Bu tarz oyunlara aşina olsanız bile bu eğitim kısmını mutlaka oynayın. Oyunun kontrolleri kesinlikle başta bir hayli zor geliyor, daha sonrasında siz alıştıkça keyifleniyor.

Riders Republic - İnceleme Tam Boyutta Gör

Aslında oyun için de bu yorumu yapmak mantıklı olur. Siz kontrollere alıştıkça ve oyuna hakimiyet kazandıkça oyun daha da gkeyifli hale geliyor. Başlangıçta eğer tecrübesizseniz bir hayli sıkıcı gelebilir. Ancak alıştıktan sonra akrobasi yapması inanılmaz keyifli. Hatta bir yerden sonra bomboş sürmek bile çok rahatlatıcı. Bu rahatlatıcılığı sağlayabilmesi için de oyunun en azından müzikler ve grafikleri ile kendini tamamlaması gerekiyor. 

Fragmanlar Yanıltıcı

Oyunun fragmanlarını ya da daha önceki oynanış videoları izledikten sonra bu oyuna girerseniz ufak bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ancak bu kötü anlamına gelmiyor. oyun size sunması gerektiği kadarını sunmuş, sadece fragmanlarda çok daha fazlası vaat edilmiş gibi duruyor.

Ses tarafında ise yeterli olduğunu söyleyebilirim. Zaten o atmosfere girdiğinizde müziğin sadece tamamlayıcı olması gerekiyor ve öyle de oluyor. Ancak öyle çok akılda kalıcı an da yaşatmıyor diyebilirim.

Riders Republic - İnceleme Tam Boyutta Gör

Puan

Sonuç olarak Riders Republic ile ilgili çok da söyleyecek bir şey yok. Oyun kesinlikle eğlenceli bir oyun. Ancak içerisindeki ekstrem sporlara ilgi duymanız gerek ki oyundan keyif alabilin. Diğer türlü birkaç saat bakıp bir daha oynamayacağınız bir oyundan daha ileri gidemez. Eğer bu tarz sporlara ilginiz varsa mutlaka alın, kesinlikle başarılı bir oyun olmuş. Zaten bu oyundan başka bu kadar yüksek prodüksiyonlu oyun bulmanız da bir hayli zor. Eğer ilginiz yoksa belki ciddi bir indirime girdiğinde birkaç saat oynamak için şans verebilirsiniz.

0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Riders Republic için puanım 7.0 olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim