Anlık Bildirim

Rocket Lake-S işlemcisi PCIe 4.0 SSD ve ekran kartıyla test edildi

Intel’in güncel teknolojilerle destekleyeceği Rocket Lake çözümlerine yaklaştığımız şu günlerde detaylar gelmeye devam ediyor. Son test sonucu güncel PCIe 4.0 desteğini doğruluyor.

Rocket Lake-S işlemcisi PCIe 4.0 SSD ve ekran kartıyla test edildi Tam Boyutta Gör

Mavi ekip uzun bir aradan sonra AMD’nin PCIe 4.0 hamlesine yanıt vermeye hazırlanıyor. Diğer taraftan AMD kanadı ise bu sırada PCIe 4.0’ı orta segmente kadar indirmeyi başardı.

Cypress Cove çekirdekleriyle IPC artışı sunması beklenen Rocket Lake-S işlemcileri Intel’in PCIe 4.0 destekli ilk masaüstü ailesi olacak.

Yongaların LGA1200 soketli mevcut anakartlarla kullanılabilecek olması eline bir örnek yonga geçen ekibin yonganın yeteneklerini test edebilmesini sağlamış.

Her şeyden önce anakartların yeni işlemcilere yönelik BIOS güncellemesi almamış olmasına rağmen donanım düzeyinde uyumlu olduğunu ekran alıntılarından söylemek mümkün.

PCIe 4.0 donanımlarla test

Seagate FireCuda 520 PCIe 4.0 çözümünün ve RX 5700 XT’nin test edildiği Z490 yongasetli anakartta elde edilen sonuçlara göre donanımlar başarılı bir şekilde tanınmış durumda.

Rocket Lake-S işlemcisi PCIe 4.0 SSD ve ekran kartıyla test edildi Tam Boyutta Gör

SSD’nin sıralı okuma/yazma testinde 5/4.2 GB/s’lik hızlara ulaşabilmesi ve GPU-Z raporu donanımların birbirleri ile güncel PCIe standartını kullanarak iletişim kurduğunu gösteriyor.

Rocket Lake-S işlemcisi PCIe 4.0 SSD ve ekran kartıyla test edildi Tam Boyutta Gör

Son olarak Xe-LP entegre grafik birimiyle kombine edilecek Rocket Lake işlemcisinin önümüzdeki yılın ilk yarısında bizlerle olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim