GPU devi 1 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik öncesinde geri sayımını sürdürürken yeni kartlar detaylanmaya devam ediyor. 2 Ampere modelinin bellekleri doğrulandı.
İlginizi Çekebilir
RTX 3090 24 GB VRAM'le gelecek
Nvidia’nın iş ortaklarına dayandırılan bilgiye göre RTX 3090’da 24 GB kapasiteli GDDR6X bellek tercih edilirken RTX 3080’de ise 10 GB GDDR6X tip VRAM konumlandırılmış.
Tahminlere göre tepe modelde 384 bit seviyesinde bellek veriyolu söz konusu iken RTX 3080’de ise 320 bit’lik bir arayüz bulunacak.
Ayrıca Bkz. "TSMC 3nm ve 5 nm nodlarını detaylandırdı"
Ayrıca belleklerin frekansı da henüz doğrulanmış değil. Yine de en az 19 Gbps seviyesinden bahsediliyor. Son olarak aradaki devasa fark nedeniyle daha sonra 16 GB bellekli bir RTX 3080 Super’in gelebileceği düşünülüyor. Kartların nihai özellikleri ise firmanın düzenleyeceği çevrimiçi etkinlikte belli olacak.
https://videocardz.com/newz/confirmed-nvidia-geforce-rtx-3090-has-24gb-memory-rtx-3080-gets-10gb Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Daha ampere mimarisi piyasaya sürülmemişken onu alırsın sonra ondan sonraki mimaririn şu modelinden onun nınısı kadar ötede çıkacak mimarinin şu modelini alırısınız şeklinde düşünmek için ne kullanıyorsunuz bana da verin.
Yani kart aşırı güç tükettiği için değil de aslında çift 8 pin yerine tek 12 pin güç girişi koyarak işin içinden çıkmışlar.
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
3880 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
rtx 3090 vram, rtx 3080 vram ve