Anlık Bildirim

Rus troller dünya çapında ünlü haber sitelerini hedef alıyor

İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırmaya göre Rus troller 2018'den bu yana sistematik olarak dünyaca ünlü haber sitelerine saldırı düzenliyorlar.

Rus troller birçok haber sitesini hedef aldı Tam Boyutta Gör

Rus internet trollerinin ABD'den Fox News, Fransa'dan Le Figaro, Almanya'dan Der Spiegel ve İngiltere'den Daily Mail gibi büyük haber sitelerinin de dahil olduğu 16 farklı ülkeden 32 haber sitesini hedef aldığı ortaya çıktı. 

İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi Suç ve Güvenlik Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan yeni bir çalışmaya göre Rusya'nın dünya çapında saygın haber yayını kuruluşlarını hedef aldığı belirtildi. Araştırmacıların aktardığına göre Rusya 2018'den bu yana sahte kullanıcı profillerinden yanlış bilgiler üretiyor ve son zamanlarda da bu hesaplar Batı'nın Afganistan'dan çekilmesine odaklanıyor. 

Öte yandan uzmanlar, trollerin Kabil'in düşüşüyle ilgili ana akım haber sitelerinden yayınlanan başlıkları kullanarak 18 haber başlığı ürettiklerini de belirtti. Ayrıca araştırmada Rusya yanlısı ve Batı karşıtı ifadelerin yer aldığı 242 habere rastlanıldı. 

Rus troller birçok haber sitesini hedef aldı Tam Boyutta Gör

Çalışmanın yazarlarından Prof. Dr. Martin Innes, haber sitelerinin çok fazla güvenlik açığına sahip olduğunu söylüyor. Ona göre öncelikle buralarda birden fazla hesap açmanın engellenmesi gerek. Çünkü yalan bir habere veya yoruma gelen fazla etkileşim, onu fazlasıyla gerçekçi bir hale getirebiliyor.

Yalnızca Sosyal Medyada Değil 

Ayrıca Innes, etki operasyonlarını sadece TwitterFacebook gibi platformlarda sahte sosyal medya hesaplarının kullanımı etrafında dönme olarak düşünme eğilimi olduğunu oysa bu araştırmadaki en önemli bulgunun, diğer medya türlerinin de endüstriyel ölçekte nasıl manipüle edildiğini gösterdiğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim