Anlık Bildirim

AMD ekran kartı kanadını RDNA mimarisiyle yeniden rekabetçi konuma yükseltmeyi başardı. RX 5700 ailesiyle tanıştığımız yeni mimariyle uygun fiyattan tanışabileceğiniz RX 5500 XT’nin incelemelerinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

RX 5500 XT’nin hem 4 GB hem de 8 GB’lık seçeneklerini test eden ekip modellerin her ikisini de PCIe 3.0 ve 4.0 üzerinde çalıştırmış. Ortaya çıkan sonuçlara göre RX 5500 XT PCIe 3.0 slotunda kullanıldığında performans kaybı yaşıyor.

RX 5500 XT PCIe bant genişliğinin darboğazına uğruyor olabilir Tam Boyutta Gör

Üstelik bu kayıp sadece FPS düşüşü olarak değil aynı zamanda çerçeveler arası gecikmeye de yansıyor ve sonuç olarak PCIe 4.0 uyumlu slotta kullanılan model daha akıcı bir deneyim sunuyor.

RX 5500 XT PCIe bant genişliğinin darboğazına uğruyor olabilir Tam Boyutta Gör

4 GB bellek kapasiteli çözümde daha belirgin hissedilen bu fark ekran kartının PCIe 3.0 slotuna takıldığında ulaşabildiği 8 GB/s’lık bant genişliğinin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Buna sebep olaraksa VRAM önbelleği dolduğunda fazla verinin sistem belleğine aktarılması sonucu yaşanan gecikme gösterilmekte.

RX 5500 XT PCIe bant genişliğinin darboğazına uğruyor olabilir Tam Boyutta Gör

Sorunun üstesinden gelebilmenin tek yolu ise şu an için X570 yongasetli bir anakart almak olarak görünse anakartların fiyatı ve RX 5500 XT’nin hitap ettiği bütçe segmenti düşünüldüğünde bu çözüm sadece bir çözüm olarak kalacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7544 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd rx 5500xt, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim