Anlık Bildirim

RX 6000 mühendislik örneği kart sızdı: RX 5700 XT’ye benziyor

AMD’nin tanıtımına yaklaştığımız şu günlerde RX 6000 serisinin teknik özellikleri ve performans verileri de netleşiyor. Son paylaşılan PCB’nin yeni kartlara ait olduğu tahmin ediliyor.

RX 6000 mühendislik örneği kart sızdı: RX 5700 XT’ye benziyor Tam Boyutta Gör

Donanım dünyasının AMD’nin GPU bölümünden beklentisi büyük. Özellikle de Nvidia’nın RTX 3000 ile iddialı bir çıkış yapması sonrasında çıta daha da yukarıya taşınmış durumda.

Birkaç hafta önce işlemci soğutucusuna benzer soğutmayla serinletilen RX 6000 kartı sistem içerisinde görüntülenmişti. Son paylaşılan görselde modelin GPU’sunun üzeri kapatılırken bellek modülleri de PCB ile henüz tanışmamış görünüyor.

Diğer taraftan VRM ünitesinin üzerindeki fazlasıyla büyük ısı emici bloklar kartın bir erken mühendislik örneği olabileceğini düşündürüyor. RX 6800 XT veya Navi 21 XL GPU’su taşıyan bir RX 6000 üyesine ait olduğu düşünülen PCB’nin Sapphire’ın RX 5700 XT Nitro + çözümüyle benzerliği ise dikkat çekiyor.

PCB'lerin benzerliği

Daha önce paylaşılan RX 6000 serisinin RX 5700 serisiyle benzer ve basit PCB tasarımıyla geleceği haberi sonrası PCB görseli mantıklı görünüyor. Köklü değişikliğe gidilmemesi ve üretimi kolay PCB'nin fiyatlara katkısının olabileceği gibi stokları olumlu etkilemesi de mümkün.

RX 6000 mühendislik örneği kart sızdı: RX 5700 XT’ye benziyor Tam Boyutta Gör

Sapphire RX 5700 XT Nitro +

Öyle ki görüntü çıkışlarından birisinin üzerindeki etiket ve RGB arayüzleri dahi aynı konumlandırılmış. Son olarak nihai detayların paylaşılmasına 1 haftadan az bir süre kaldığını ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim