Uzakdoğu merkezli komponent üreticileri 2010 yılı netbook satışlarında Samsung'un Asus'u geride bırakarak, Acer'ın hemen arkasında dünyanın en büyük ikinci üreticisi olacağını iddia ediyorlar. Bu iddianın ne derece geçerli olacağını zaman içerisinde göreceğiz ancak ekonomik krize rağmen yaklaşık 35 milyon netbook'un satıldığı pazarda üreticilerin daha fazla pazar payı kapmak istediği bilinen bir gerçek. Samsung da arka arkaya duyuracağı yeni netbook modelleriyle pozisyonunu güçlendirmeyi ve pazarda daha iyi bir konuma gelmeyi hedefliyor.
Samsung'un yeni yıl için hazırladığı netbook modellerinden birisi de N220. Pine Trail kod adlı yeni nesil Atom platformunu kullanan N220, 1024 x 600 piksel çözünürlüğünü destekleyen 10.1-inç ekrana sahip. 1.31 Kg ağırlığında olan ve oval hatlara sahip çift renkli tasarımıyla dikkat çeken Samsung N220'ye 1.66GHz'de çalışan tek çekirdekli Atom N450 işlemcisi güç veriyor. Tabii ilk jenerasyonda yaygın olarak kullanılan Atom N270 gibi işlemcilerden farklı olarak Pineview kod adlı yeni işlemcinin entegre bellek kontrolcüsüne ve entegre grafik birimine sahip olduğunu da hatırlatalım.
Depolama için 250GB kapasiteli sabit disk kullanan ve 1GB sistem belleği ile gelen netbook'un grafik yükünü ise işlemciye entegre olarak gelen GMA 3150 IGP'si üstleniyor. Diğer özellikleri arasında WiFi, Bluetooth 2.1 ve 0.3 megapiksel çözünürlüğnde entegre internet kamerası gibi detaylara yer verilen netbook ayrıca 6 hücreli pil ile 11.5 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. İşletim sistemi olarak Windows 7 Starter'ın eşlik ettiği N220'nin satışına önümüzdeki ay içerisinde başlanması beklenirken, henüz Samsung cephesinden yapılmış herhangi bir fiyat bilgisi ise bulunmuyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


normal.. dünyanın yüzde 95 i google arama motoru kullaniyor bana göre