Anlık Bildirim

Samsung'dan iki yeni netbook; N130 ve N140

Samsung'dan iki yeni netbook; N130 ve N140

Samsung N130

Gün geçmiyor ki Samsung ile ilgili yeni bir haber gelmesin. Teknoloji dünyasının hemen her kademesinde yer alan ve her segmentte liderliği hedefleyen Güney Kore merkezli elektronik devi, iki yeni netbook modelini daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Nvidia'nın ION platformunu temel alan N510 kod adlı yeni netbook modelini, Windows 7 lansmanı için Ekim ayına erteleyen firma, Intel Atom platformunu temel alan N130 ve N140 kod adlı iki yeni model hazırladı. Ortak pek çok özelliğe sahip olan yeni modelleri birbirinden ayıran bazı önemli farklılıklar da dikkatlerden kaçmıyor.

Samsung tarafından açıklanan resmi detaylara göre 10.1-inç büyüklüğünde LED backlit ekrana sahip olan yeni netbook modellerinde 1GB sistem belleğine, 160GB kapasiteli sabit diske, 10/100 Ethernet, kablosuz iletişim için WiFi ve Bluetooth desteği ile çok formatlı kart okuyucusuna ve 0.3 megapiksel çözünürlüğünde entegre internet kamerasına yer veriliyor. Sistemler arası farklılıklar ise özellikle kullanılan işlemci noktasında kendini belli ediyor zira N130 modelinde 1.6GHz'de çalışan Atom N270 işlemcisine yer verilirken, N280 modelinde ise 1.66GHz'de çalışan Atom N280 işlemcisi kullanılıyor.

İşlemci tercihindeki farklılığa ek olarak N130 modeli 3 hücreli pil ve her biri 1.5 Watt gücünde iki adet hoparlör ile donatılırken, N140 modelinde ise her biri 3 Watt gücünde olan iki adet hoparlöre ve 6 hücreli pile sahip. Öğrencileri hedef alan ultra-taşınabilir formdaki mini-bilgisayarlarda Office Home and Student paketi ile birlikte yedekleme için Microsoft'un SkyDrive serivisnde 25GB'lık çevrimiçi depolama alanı da yine yeni netbook modellerini satın alacak kullanıcılara sağlanan özellikler arasında yer alıyor. Önümüzdeki günlerde satışına başlanacak yeni netbook'ların fiyatları ise henüz açıklanmadı.

Samsung'dan iki yeni netbook; N130 ve N140

Samsung N140

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim